Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Moord en corruptie in het reservaat

Chief Tex Hall had zijn zaakjes goed voor elkaar in het indianenreservaat in North Dakota. Dankzij de olie onder de grond van zijn voorvaderen, verdienden hij en een aantal van zijn stamgenoten miljoenen. Totdat op een dag James Henrikson opdook. Een man uit Texas met een duister verleden.

Hall werd meegezogen in de spelletjes van Henrikson. De Texaan kreeg meer werk ten faveure van de andere stamleden en werd wel erg close met de chief. Tot plotseling alles misging. Op het terrein van Henriksons bedrijf werd giftig afval gevonden, een van zijn chauffeurs verdween spoorloos en hij zou opdracht gegeven hebben voor de moord op een lokale zakenman.

Wat is er gebeurd in het ooit zo vredige reservaat? De documentaire ‘On tribal lands, oil and trouble’, die Brent McDonald maakte voor de New York Times, probeert een antwoord op die vraag te vinden. “Who are we dealing with here? And why is he associated with our chairman?”, vraagt een van de stamleden zich af. Daar geeft deze documentaire (origineel genaamd On Tribal Lands, Oil and Trouble) geen antwoord op. Het geeft wel een ontluisterend beeld van hoe macht en verkeerde vrienden een mens kunnen corrumperen.


[tab:Docu]


[tab:Mirror NY Times]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 01 april 2016