Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Mijn Jodenbuurt

Haat en antisemitisme is dichter bij je bed dan je misschien zou denken. Filemon Wesselink woont in de Rivierenbuurt in Amsterdam, van oudsher een buurt waar veel joodse Amsterdammers wonen. Het was de wijk waar Anne Frank woonde en waar tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 14.000 mensen uit hun huizen werden gehaald en vervolgens werden afgevoerd naar concentratiekampen. Filemon brengt in deze documentaire haarfijn in beeld wat er op dit moment onder de huid afspeelt van vooral veel jongeren in de Rivierenbuurt.

Geen begrip voor elkaar
Zonder schaamte, of enig gevoel voor compassie, wordt door een groepje jongeren in Mijn Jodenbuurt de minachting voor de mensen die hier wonen geuit. Het gaat om gewone mensen die hier hun leven leiden, zoals wij dat allemaal doen. Filemon spreekt mensen aan van alle religies. Mensen uit de Islamitische, Joodse en Christelijke gemeenschap, laten Filemon weten dat zij geen begrip hebben voor hun medebewoners. De beelden van Filemon zijn confronterend en beangstigend.


Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 04-05-2016. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 27 september 2016