Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (17 votes cast)

Merijn Kavelaars – If you’ve got balls

Merijn Kavelaars (1985) maakte in korte tijd furore in Amsterdam met zijn baanbrekende schilderstijl; aan de ene kant krachtig en chaotisch, aan de andere kant simpel en naïef – maar door dit laag na laag op het doek te herhalen, slaagt hij erin zijn werk een zekere onbreekbaarheid te geven.

Een aantal jaar geleden besloot kunstenaar Merijn Kavelaars om zijn leven op z’n kop te gooien en helemaal opnieuw te beginnen aan andere kant van de wereld. Hij vertrok met een paar kwasten en doeken naar China en begon zich een weg door de straten van Shanghai te schilderen.

OVER A-DAM UNDERWEAR
Het proces van persoonlijke groei, vertrouwen in jezelf en luisteren naar je intuïtie – je hart volgen – is haarscherp vastgelegd in een korte documentaire over het leven van Merijn Kavelaars in Shanghai door filmmaker Joey de Leeuw.

Joey de Leeuw heeft gewerkt in opdracht van het Amsterdamse boxershortmerk A-dam Underwear. A-dam Underwear maakt boxers voor mannen met karakter. Hierop zijn dan ook al hun uitingen toegespitst, waar deze korte documentaire op even subtiele als originele wijze onderdeel van is.

Hun motto ‘If you’ve got balls’ betekent in dit geval stappen durven zetten in het leven, jezelf uitdagen en keuzes maken die niet altijd even makkelijk zijn. Dat doet het boxermerk zelf immers ook niet; ze zien streng toe op verantwoorde productiewijzen, gebruiken alleen de hoogste kwaliteit biologisch katoen (GOTS) en leveren hun krachtige, kleurrijke designs in milieuvriendelijke verpakkingen.

OVER DE DOCUMENTAIRE
De documentaire voldoet in geen enkel opzicht aan het standaard documentaire-format; de muziek is meeslepend, er zitten abstracte, puur visuele sequenties in, en blijft tot de laatste minuut onvoorspelbaar en inspirerend, waardoor de kijker achterblijft met een aantal essentiële levensvragen.

Merijns verhaal getuigt van een levenslust die voor veel mensen inspirerend kan zijn. En om dit met zoveel mogelijk mensen te delen, heeft A-dam Underwear deze korte documentaire gemaakt.

Misschien ken jij wel iemand die wat meer in zichzelf mag durven geloven?


[tab:Docu]

[tab:Mirror]
[tab:Trailer]
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 04 oktober 2016