Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)


Mediwiet: medicinale cannabis in Nederland

Medicinale wiet is sinds 2003 in Nederland op recept verkrijgbaar. Desondanks zijn er nog veel patiënten die afhankelijk zijn van eigen thuisteelt. De teelt in Nederland is volledig in handen van één bedrijf: Bedrocan BV. Door het slechte imago van wiet en de langzame wetenschappelijke en juridische vooruitgang hebben veel patiënten het heft in eigen hand genomen. Zo zijn er verschillende online communities die elkaar zelfgemaakte olie verkopen en adviezen uitwisselen over thuisteelt en het gebruik van medicinale wiet en wietolie, ondanks het risico op overtreding van de Opiumwet.

In deze documentaire van Vice wordt er een antwoord gezocht op de vraag wat deze mensen drijft om met gevaar voor eigen vrijheid over te gaan op eigen teelt en brouwsels, terwijl de overheid ook legale medicinale wiet verschaft.

Gwen Pol van Vice ging op bezoek bij een bijeenkomst voor geïnteresseerden die de legale weg hebben opgegeven en de enige legale wietplantage van Nederland. Ook interviewt Gwen de 16-jarige Maaike en haar vader Erik. Maaike lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie, maar haar levenskwaliteit is enorm verbeterd sinds ze dagelijks een paar druppels wietolie inneemt, die haar vader zelf maakt.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 maart 2016