Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Martin Shkreli: bad boy of genie?

Martin Shkreli kwam vorig jaar in het nieuws toen hij het enig bestaande exemplaar van een album van de Wu Tang Clan kocht. Dat zorgde voor nogal wat beroering. Wat moest een blanke dertiger, die zijn geld verdient op de beurs, met een album van een van Amerika’s grootste rapgroepen? Die verontwaardiging werd nog groter, toen bleek dat het bedrijf van Shkreli de prijs van een medicijn Daraprim voor hiv-patiënten 5000 keer verhoogd had. Niet veel later werd hij opgepakt vanwege fraude en moest zich verantwoorden voor het  Amerikaanse congres.

Shrkeli kreeg het imago van een ‘bad boy’. Alles wat verkeerd zou zijn aan het kapitalisme, kwam samen in deze man. Allie Conti interviewde hem voor VICE en vroeg hem onder meer “Are you evil?”. Shrkeli vindt van niet. Hij doet dingen anders, maar dat maakt hem niet per se slecht.

In de documentaire ‘Martin Shkreli on Drug Price Hikes and Playing the World’s Villain’ legt hij uit wat hij doet en waarom. In een bijzondere setting. Conti ondervraagt Shrkeli in zijn appartement in Lower Manhattan terwijl ze een potje schaak spelen. De documentaire eindigt met de Wu Tang Clan. Shrkeli laat Conti de plaat horen en filosofeert over wat hij er in de toekomst mee doen wil.


[tab:Docu]
[tab:Mirror]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 april 2016