Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Made in Overvecht

De multiculturele basisschool. De programmamakers Marieke Spee en Jos Bierings laten in deze documentaire zien hoe het is voor een kind om naar school te gaan waar kinderen met diverse achtergronden samenkomen. Zorgt dit voor onrust of gaat dit prima? In de Utrechtse wijk Overvecht wonen mensen met verschillende nationaliteiten. Hoe is het als de helft van de klas leeg is omdat het offerfeest is? En hoe gaan de kinderen met elkaar om?

Een samensmelting

Het opgroeien in deze roerige wijk zorgt soms voor problemen bij buurtbewoners onderling. De makers van het programma onderzoeken of de kinderen hier ook last van hebben. De terroristische aanslagen zorgen voor wantrouwigheid in de buurt. Spee en Bierings bezoeken families die in deze buurt wonen en praten met hun kinderen over deze situatie. Is het volgen van onderwijs in een multiculturele setting een probleem of is dit goed voor de ontwikkeling van het kind?

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 20-05-2016. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror] [tab:Trailer]

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 10 januari 2017