Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)

Mijn lieve kleine pruts

Steven is een homo wensvader die zijn kinderwens niet waar kan maken vanwege de Nederlandse regelgeving. Er is namelijk wel een spermabank in Nederland voor de wens moeders, maar er is geen draagmoederbank voor de wensvaders!

Steven had een wens die leek uit te komen. Zijn beste vriendin wilde graag draagmoeder zijn voor hem. Maar blijkbaar gaat dat niet zo gemakkelijk als men zou denken.

Zijn draagmoeder ging namelijk trouwen, wat volgens de Nederlandse wet haar man automatisch de vader van het kind maken. Haar toekomstige man moest via een rechtzaak Stevens kind gaan ontkennen, om vervolgens door te kunnen naar de volgende rechtzaak; Steven moet gaan bewijzen dat zijn eigen kind, het zijne is met een DNA test, terwijl alles met een draagmoederschapscontract vooraf vastgelegd is. Daarna moet Steven met de draagmoeder voor een derde keer naar de rechter. De draagmoeder moet dan het kind afstaan aan Steven. Een proces dat maanden kan duren, waarin hij dus niets te zeggen heeft over zijn eigen kind.

Door 4 jaar strijd en zware persoonlijke omstandigheden is er geen draagmoeder, is de kinderwens geprobeerd af te sluiten en is de droom een nachtmerrie geworden. Schiet Nederland terug het stenen tijdperk in op zo’n moment? Uitstekende korte documentaire van Mindshakes.


[tab:Docu]
[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 14 april 2016