Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (12 votes cast)

Het leven van Lil’ Kleine

In het leven van Lil’ Kleine wordt de 22-jarige controversiële rapper een jaar lang gevolgd. Linda Hakkeboom mag een diepere blik werpen op het leven van Jorik Scholten zoals de rapper echt heet.
Hij is nog hartstikke jong maar vrijwel heel Nederland kent hem. Dit is niet altijd in positieve zin. Door vele negatieve berichten en gebeurtenissen heeft hij een bepaalde reputatie opgebouwd. Er wordt gedacht dat niks deze rapper deert maar is dat ook echt zo? In het leven van Lil’ Kleine krijg je hem op manier te zien waardoor meningen nog bijgesteld kunnen worden. Kijk en oordeel zelf.
Lil’ Kleine werd als Jorik Scholten geboren op de Amsterdamse Wallen. Hij groeide op in de Jordaan en verhuisde later naar Amsterdam-Oost. Doordat zijn band met zijn moeder niet zo hecht was, heeft hij een gedeelte van zijn jeugd bij zijn vader doorgebracht. Met wie hij nog altijd even close is.
Op achtjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. Hij nam deel aan het programma ‘Praatjesmakers’, speelde in de film ‘Diep’ (2005) en had ook een gastrol in de serie ‘Van Speijk’. Toch lag zijn hart meer bij de muziek. Zijn EP ‘Tuig van de richel’ bracht hij in 2012 uit. Hierna deed hij mee aan het programma van Ali B ‘op volle toeren’.
Steeds vaker zag je Lil’ Kleine in de media verschijnen. Hij speelde een gastrol in de televisieserie Van God los en bracht zijn eerste singel uit. Sinds 2012 is de ster van Lil’ Kleine rijzende en bestijgt hij de hitlijsten. Samen met zijn goede vriend Ronnie Flex scoort hij de een na andere tophit. Waarbij het nummer ‘Drank & Drugs‘ zelfs zijn weg naar Europa vond. Dit nummer was immens populair en velen parodieën zijn er verschenen in verschillende talen. In deze documentaire zie je Lil’ Kleine op verschillende momenten in zijn leven en leer je de persoon achter de artiest kennen.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 02 december 2017
  • 4744

    hi