Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Ik wil mijn geld terug

In de Teledoc Ik wil mijn geld terug gaat Leo de Boer, bekend van de documentaire Bikkel over Bart de Graaff, op zoek naar het geld dat hij verloor in de financiële crisis. Daar zat ook het geld bij dat zijn minderjarige zoon Michael erfde van zijn grootouders en Leo voor hem beheerde. ‘Hoe moet ik hem dat vertellen?’, vraagt Leo zich aan het begin van de documentaire af. Op zoek naar de hoogste rente en beleggingsrendementen werd hij hebberig. Door de crisis kreeg Leo de deksel op zijn neus. Zijn verliezen begonnen bij de ondergang van de IJslandse wonderbank Icesave. Daarna volgden desastreuze avonturen in de beleggingswereld, waar hij het verloren geld wilde terugwinnen. Achteraf probeert Leo antwoord te vinden op de vraag wat hem ‘in godsnaam’ bezielde.

De documentaire is een reis langs mensen die – net zoals Leo – zichzelf zijn tegengekomen. Toen de bomen tot de hemel reikten dachten ze hun geld met een hoge rente weg te kunnen zetten, maar daarna volgde de klap. Betonstorter Henk verloor 1,1 miljoen euro bij de DSB. Marja en Marcelo vertrouwden hun geld toe aan Fritz N. De ‘Madoff van Deurne’, kantinehouder van de plaatselijke sportclub, beloofde hen torenhoge rendementen. Maar als de crisis toeslaat en Fritz zich voor de trein gooit om de confrontatie met zijn vrienden te ontlopen, blijkt hoe hoog de prijs van hebberigheid is.

Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse link, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch en bestemd voor een breed televisie- en/of bioscooppubliek.

Deze documetaire van Teledoc werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-12-2012. Meer Documentaires van Teledocu kunt u hier vinden.


[tab:Docu]

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer IDFA 2012]

[tab:Interview DWDD]

[tab:END]

Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 20 december 2012
  • linke loetje

    Als dat jochie niet gefilmd wil worden, film hem dan ook niet. Je hebt toch geen stront in je oren?