Hollandse Wereldwonderen – De Waddenzee

De Waddenzee is een groot ‘coastal wetland’ van exceptionele omvang met een grote schoonheid en rijkdom aan natuurlijke waarden. Het gebied is na de laatste IJstijd ontstaan door een klimaatsverandering, waarbij de zeespiegel meer dan 100 meter steeg. Er leven organismen, planten en dieren die alleen hier voorkomen. Voor trekvogels is het gebied een belangrijke voedselbron. Broedvogels vinden er speciaal beschermde gebieden. Menselijke activiteiten zijn toegestaan.
Wil je de geschiedenis van de mensheid kennen, dan is het behoud van haar erfenis noodzakelijk. Uit die gedachte is de Werelderfgoedlijst van de UNESCO ontstaan. Daarop staan honderden archeologische vindplaatsen, monumenten van kunst en architectuur, steden en cultuurlandschappen die van “uitzonderlijke universele betekenis” zijn voor de wereldgemeenschap. Nederland kent inmiddels acht erkende werelderfgoederen en Curaçao één.
In Hollandse Wereldwonderen is te zien wat de betekenis van deze Nederlandse werelderfgoederen is, wat de voor- en nadelen van deze erkenning zijn en hoe de toekomst er voor onze werelderfgoederen uitziet.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1189435″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]