Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (18 votes cast)

Holland Doc – Retourtje hiernamaals

Retourtje hiernamaals’ is een documentaire over de veranderingen die mensen ondergaan nadat ze een bijna dood ervaring hebben gehad. Hoe herdefinieer je je eigen leven nadat je op de rand van de dood hebt gebalanceerd? Welke waarden verschuiven en welke betekenis ken je toe aan datgene wat je is overkomen? In de documentaire zien we drie zeer verschillende mensen een uitzonderlijk verslag uitbrengen van wat zij op de grens van leven en dood ervaren hebben.

Industrieel ontwerper Sam van Haaster onderneemt een solotocht langs de Poolcirkel in Noorwegen. Als hij door een zelfveroorzaakte lawine onder meters sneeuw bedolven raakt, krijgt hij van onverwachte zijde hulp.

Koos van Rijswijk, een volkse Hagenees, vertrouwt eigenlijk niemand tot hij na een levensbedreigend brommerongeluk in de hemel door een welkomstcomité onthaald wordt.

Delfts ingenieur Henriëtte ter Braake belandt met een acute longembolie in het ziekenhuis. Zij krijgt geen adem meer en terwijl de verpleegsters in paniek roepen om zuurstof, stikt Henriette en vertrekt…

Bij terugkomst blijkt het leven voor geen van hen meer het zelfde. In de film wordt stap voor stap onthuld hoe voor Henriëtte, Koos en Sam alles in een ander daglicht komt te staan.

Meer informatie kunt u ook vinden op de facebookpagina van de documentaire.

[tab:Docu] [tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 19 maart 2012
  • Anoniem

    -Matig. Een BDE. is voor ieder zijn beleving. Daar zal deze docu. niet in weerleggen… (Met alle respect)
    Ieder vormt naar z’n eigen. Maar één ding is zeker! ‘Het is thuis komen’.

  • Ik heb geen tunnel gezien alleen dat ik blij was dat het voor bij was mijn miserabele leven was toen56 jaar en ik was net in een soort slaap weg aan het zakken en ik voelde dat iets me terug aan het trekken was het voelde goed het weg glijden maar ik voelde een kille koude over me komen het warme gevoel glee weg kreeg het steeds kouder het gevoel van ik bevries ik kwam langzaam uit mijn coma en was heel verdrietig ik voelde tranen over mijn wangen lopen. Ik na dien altijd over gevoelig geweest en veel spijt van mijn leven gehad (en nog) veel verdriet komt dagelijks over me ik bijna om alles huilen en ik ben altijd een hele stoere vent geweest niet zure maar doen niet klagen maar dragen en ziek stel je niet aan voel me geen man meer mijn leven is echt nu kapot ik weet ook niet hoe verder nee voor mij geen tunnel met licht maar een duisternis waar ik me geen raad weet.

  • Carmen

    Heel interessant en heel moedig van deze mensen om hun verhaal te vertellen! Wel jammer dat er zoveel uit de interviews is weggeknipt en we naar eindeloze saaie sfeerbeelden moeten kijken.