Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (17 votes cast)


Holland Doc: Lost mother

Tweede deel uit de drieluik die begon met ‘Lost Boys’. Alle negen kinderen van Nel staan onder toezicht of zijn uit huis geplaatst. Drie van haar zoons zitten in de jeugdgevangenis. ‘Wat is dit voor een moeder?’ vraagt Margit zich af aan het begin van de documentaire. De film schetst de wanhoop en het onvermogen van een moeder die niet goed om kan gaan met een situatie als deze. Contact met hulpverleners heeft Nel nauwelijks. De complexiteit van de problemen binnen het gezin plaatsen ook de hulpverleners steeds opnieuw voor dilemma’s. De film schetst de wanhoop van een moeder die de hulpverlening in deze complexe situatie niet naast maar tegenover zich ziet.

Voor de geïnteresseerde in de dvd van dit drieluik kunt u contact opnemen met ‘2nd Floor Up‘(Productie bedrijf van onder andere Margit Balogh). Daar kunt u via de contact pagina de documentaire drieluik bestellen.


[tab:Docu] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 22 juli 2011
 • jayjay–

  te erg voor woorden, kinderen misbruiken en natuurlijk je vrouw.. kinderen hebben geen ene kans ik vind dit zo erg je moet die man levenslang opsluiten kijken hoe hij het vind echt hoor ik vind dit te belachelijk voor woorden niet normaal meer

 • H.

  Jeugdzorg wordt hier heel negatief neergezet, maar iemand staat nooit zomaar onder toezicht. Helaas kunnen zij niet reageren in verband met beroepsgeheim, dus zal je nooit weten of deze moeder toch niet toevallig iets mankeert…

  • o

   H. dat is wel de realiteit deze documentaire is hoe het echt is daar. heb het helaas al zo vaak mee gemaakt bij mensen die ik ken. ik vind het een goede documentaire en daar moet de overheid een x iets aan doen aan deze zielige instantie.

  • Anoniem

   Wat je hier zecht is larie koek.

 • S.

  Dat jeugdzorg niet mee werkt is natuurlijk logisch. Dit is erg jammer, hierdoor krijg je maar 1 kant van het verhaal te zien. Maar er zal vast meer achter zitten, dit gebeurt niet zomaar. En buiten dat vind ik het te typisch dat zo’n vrouw steeds maar met foute mannen thuis blijft komen en er kinderen mee blijft baren. Je oogst wat je zaait!
  Maar i.p.v. dit in te zien blijft mevrouw in een slachtoffer rol kruipen.

  • E

   Wat jij hier zegt slaat volledig nergens op. Jij hebt geen idee van wat er allemaal in et leven van die vrouw is gebeurd. Zij is een vechter voor haar kinderen en zorgt voor ze, heeft ze beschermd waar dat kon.

   Ik kom zelf uit de de mangel van de jeugdzorg en kan je zeker zeggen dat er een heleboel fout gaat en gelogen wordt. Ik heb in 19 jaar tijd zeker 12 verschillende voogden gekregen, die stuk voor stuk incapabel waren en alleen maar meer problemen veroorzaakte.

   Mijn broertje heeft ook in de mangel gezeten en is zwaar getraumatiseerd achtergelaten door de Jeugdzorg, ook hij heeft zelfmoordpogingen gedaan omdat hij geen therapie gekregen heeft voor het verwerken van de trauma’s van vroeger en die gecreëerd zijn door het handelen van Jeugdzorg.

   Zolang jij het verhaal niet volledig kent, kan en mag je geen oordeel treffen. Als je mijn verhaal zou kennen, dan zou je je afvragen hoe het komt dat ik er nog redelijk uitgekomen ben.

 • J

  Het ergste vind ik dat telefoontje waarin ze stellen dat de zoon per direct het huis uit moet maar ze geen plek hebben waar hij heen kan. Bureau Jeugzorg zet deze jongen gewoon op straat!

 • Harrie

  Jeugdzorg. Zum kotzen!!

  Voorbeelden genoeg zo onderhand.

 • Floris

  tja jeugdzorg is al een tijdje een zooitje maar jaren lang uit het nieuws gehouden ,.
  13 jaar geleden wist ik dit al uit eigen ervaring,,
  laatst nog in het nieuws geweest misbruik in de pleeg gezinnen geconstateerd.. top werk of niet >?

  aan de andere kant moet je ook niet gaan hokken met een allochtoon.. geestelijke en sociale achterstand, compleet ander zicht op het/ons leven .. je roept het een beetje zelf op je af dan.. en eindig je met “kevin” (was bij 26 min er al klaar mee)

  en dan nog eens 9 kinderen van 2 verschillende vaders zo te zien ook nog es..
  sommige mensen horen op een aantal zaken getest te worden en gesteriliseerd indien nodig..

  sorry geen medelijden hier te vinden , tis wel een mooi voorbeeld weer dat onze maatschappij van beide kanten naar de klote gaat..

 • de Lange

  ze motte die man open snijden daarna zout erin strooien dat het dichter gaat en daarna weer open snijden en dan filmpje ervan maken hoe die langzaam sterf maar met veel pijn en dan youtube zetten

 • arjan spil

  grapig dat niemand onder zijn eigen naam reageeert!!!!!!

  • ron

   ik ken dat gezin al jaren moeder speelt mooi weer maar belde die ferry van zijn werk om de kinderen af te laten slaan moeder noemde al haar kinderen vuile nikkers of kankerhoertjes moeder heeft altijd ferry terug genomen en hem altijd zijn ding laten doen in dat huis moeder speelt de zzielepoot maar heeft alles gezien mee gedaan en toegelaten en fer mocht altijd aan de kinderen komen…die darlle en kevin moesten altijd maar naar buiten tot savonds laat en vaak niet naar binnen wat voor moeder ben je dan……..moeder koos voor ferry en nooit voor de kinderen,,,heel terecht dat die kinderen weg zijn gehaald en nog gekker dat er dan weer kinderen thuis zijn een heel slecht voorbeeld die moeder en dat verhaal niemand komt aan mijn kinderen…..ik vind het een lachertje want ze belde zelf die ferry en keek erna en deed niks

 • johan

  ik ben vanavond gebeld over deze docu ik wist niet eens dat deze bestond…ik ken dat gezin ook al vanaf 1999.ik heb geen goed woord voor deze moeder over.ik weet dat ze niet of van de grond moesten eten dus was al verbaasd dat ze nu aan een tafel zaten te eten.dat ze dan in bed worden gestopt vond ik ook wel heel apart om te zien want nornaal werden ze naar de kamer geschopt of het was opkk naar je nest….die 2 jongens kevin en darrell hebben het echt slecht gehad .ze stonden altijd wel in de hoek of waren er al in geslagen en moeder keek toe en schold ze ook vaak uit voor kk nikker. die ferry werkte in de bouw en bracht best wel goed geld binnen elke week,moeder nel deed daar goed haar boodschappern van dus ik vond het ook raar om te horen dat moeder nel dan niks had en de kinderen eten gaf als die ferry weg was. je kiest toch voor je kinderen…hoor ik heel de tijd maar ferry sloeg ze af vernederde de kinderen en moeder nel was daar gewoon bij….dus wel raar om dan te horen niemand komt aan mijn kinderen. nel heeft geloof ik 8 kinderen van 7 verschillende vaders en ik vond het zeer stuitend om te horen hoe ze over turkse mensen praat terwijl ze zelf met alles wat geen nederlandse nationaliteit heeft naar bed is geweest.ik vond deze docu alles wat moeder nel niet is . moeder nel is asociaal alles bealve lief voor die kinderen en die zwarte mevrouw in die docu ken ik ook en die is ook bekend met jeugdzorg bij haar zijn ook alle kinderen uit huis gehaald en wat doe je dan als moeder…….ga je bij moeder nel zitten op tv en daar de slimme tante uithangen terwijl er bij jou zelf ook 4 kinderen uit huis zijn gehaald

 • demi

  Ongelofelijk hoe jeugdzorg met alles om gaat.. en het verzinnen van verhalen.. jeugdzorg faalt steeds en steeds meer! Ook niks eraan doen dat het kind een soa heeft… niet te beschrijven hoe gestoord!

 • ihope

  de jeugdszorg wil goed doen demi het is de overheid die faalt