Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Imagining Zootopia: Hoe maakten ze Zootopia?

Animatiefilm ‘Zootopia’ (in Nederland uitgebracht met de titel ‘Zootropolis’) was een flinke klapper voor Disney. De film bracht meer dan 232 miljoen euro op en kreeg veel positieve recensies van filmjournalisten.

Maar hoe maak je zo’n film? Het kost in ieder geval heel veel tijd, vertelt Zootopia-regisseur Bryan Howard in de documentaire ‘Imagining Zootopia’. Vijf jaar werkte een team van vijfhonderd tot vijfhonderdvijftig mensen aan de film over een vos en een konijn die in een stad, die enkel door dieren wordt bevolkt, een avontuur beleven. De vos wordt beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Het konijn helpt hem om zijn onschuld te bewijzen.

De documentaire neemt de kijker mee door het hele proces van het maken van een animatiefilm. Één scène kost bijvoorbeeld al ontzettend veel tijd. Eerst moet het verhaal geschreven worden, vervolgens wordt een schets gemaakt, die wordt gedigitaliseerd en daarna komen er nog tientallen bewerkingen aan te pas om alles er zo echt mogelijk uit te laten zien.

Voor de fans: er zitten ook een paar deleted scenes uit Zootopia in deze documentaire.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 25 mei 2016