Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het verdriet van Frankrijk

Chagrijnige gezichten en doodongelukkig. De inwoners van Parijs lijken sinds de terreur aanslagen nerveus en niet erg vrolijker te zijn geworden. Dat is natuurlijk logisch, zou je denken. Maar Wilfred de Bruijn denkt er het zijne van en probeert te ontdekken wat er achter die enorm chagrijnige gezichten van veel Parijzenaars schuil gaat. Hij voelde het kennelijk goed aan, de gemiddelde Parijzenaar is de aanslagen allang vergeten. De depressieve toestand die mensen om hem heen in de greep houden en zorgt voor doodongelukkige mensen is iets van jaar en dag.

De stad van liefde en romantiek scoort slecht op de geluk ladder

De inwoners van Parijs staan al jarenlang bovenaan de lijst als het gaat om doemdenken, slikken van antidepressiva en pessimistische gedachten. Zelfs een Irakees en een Afghaan doet het op de geluk ladder beter dan een Fransman. Hoe kan het toch zijn dat in de stad van de liefde en romantiek het geluk lijkt te zijn verdwenen. Waarom zijn Fransen toch zo verschrikkelijk chagrijnig?

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 10-04-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 27 oktober 2016