Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Het monster van groep 3 deel 3

Karbonkel ontmaskerd. Over het educatieve kinderprogramma Ik, Mik, Loreland is veel ophef ontstaan. Het programma werd in 1994 uitgezonden tijdens de lessen in groep 3. Kinderen mochten tijdens de les kijken naar School TV. Het doel van deze kinderserie was het ondersteunen van het lezen en schrijven. Voor vele ouders sloeg dit programma echter de plank mis. Nachtmerries, het niet meer alleen durven zijn, was allemaal een gevolg van de slechterik Karbonkel.

De zoektocht naar de daders

Clemens Lambermont had in zijn kindertijd erg veel last van slapeloze nachten door dit trolachtige figuur uit de serie. Hij gaat op zoek naar de makers en gaat men hun het gesprek aan. Hij interviewt de poppenmaakster, de schrijfster en de regisseur. Allen hadden niet verwacht dat de trol voor zoveel ophef zou veroorzaken. Het was dan ook niet hun intentie om een horrorachtig figuur te creëren die zoveel kinderen angst zou aanjagen.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-06-2015. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 22 december 2016