Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)


Het monster van groep 3 deel 2

Ik, Mik, Loreland. De populaire kinderserie werd vanaf 1994 uitgezonden tijdens School TV. Het was voor vele kinderen een fijn moment om even televisie te mogen kijken tijdens de les in groep drie. Documentairemaker Clemens Lambermont kreeg hier echter nachtmerries van. Karbonkel, de trolachtige pop hield hem ’s nachts wakker en bezorgde hem het stuipen op het lijf. In deze documentaire gaat hij op zoek naar de mensen die deze educatieve kinderserie maakte.

Ouders in opstand

Niet elk kind kreeg slapeloze nachten van de trol. Maar toch ontstond er veel ophef onder de ouders. Karbonkel was te eng en moest van de buis. Deze slechterik gooide tijdens het programma altijd roet in het eten. Hij was boos, hij kon niet schrijven en Mik wel. Zijn boosheid bleef kinderen nog lang bij. Tijdens deze documentairereeks wordt het verhaal achter dit programma ontrafeld door het gesprek aan te gaan met de programmamakers.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-06-2015. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 21 december 2016