Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)


Het monster van groep 3 deel 1

Slapeloze kleuternachten. In deze documentaire gaat Clemens Lambermont op zoek naar de mensen achter Ik, Mik, Loreland. In groep drie kreeg hij slapeloze nachten van de trolachtige pop Karbonkel. Deze trol speelde de rol van plaaggeest in de serie. Het programma werd van 1994 tot 1996 uitgezonden op Teleac/NOT. Lambermont wil onderzoeken hoe het komt dat hij toch zo’n nachtmerries kreeg van dit personage. En hij is echt niet de enige die vroeger niet kon slapen van Karbonkel.

De Plaaggeest ontmaskert

In groep 3 leer je als zesjarige net lezen en schrijven. Er komt veel op je af als kind. Elke kinderserie heeft wel een soort plaaggeest die de slechterik speelt. Wisten de programmamakers eigenlijk wel wat voor impact dit figuur had op kinderen die volop in de groei en ontwikkeling waren? De documentairemaker herleeft zijn oude kindertijd angsten en gaat op ontdekking naar de makers van deze populaire kinderserie.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 21-06-2015. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 20 december 2016