Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (25 votes cast)

Het geheime leven van de kat

Elke eigenaar van een kat heeft zich wel eens afgevraagd, wat doet dat beest toch aldoor als hij naar buiten gaat? In deze, oorspronkelijke BBC Horizon documentaire bespiedt een onderzoeksteam een kattengemeenschap om te laten zien wat onze huisdieren uitspoken als ze door het kattenluik naar buiten glippen. In totaal vijfig katten uit het Engelse dorpje Shamley Green kregen een halsband met GPS. Hiermee werd gedurende een week, dag en nacht elke beweging van de katten gevolgd, van jagen in tuinen tot schuimen langs schuttingen en heggen.

Elke kat is voorzien van een speciaal ontwikkelde pussycam 😉 die hun unieke kijk op de wereld registreert. Uit de dagelijkse (en nachtelijke) belevenissen van deze kattengemeenschap destilleert Horizon het verhaal van een darwinistische concurrentiestrijd, van genadeloze roofzucht tot het uitbuiten van ons ouderinstinct.

Dit programma laat zien hoe ver katten zwerven en of ze een duidelijk afgebakend territorium hebben. Hoe verhoudt hun gedrag in huis zich tot hun gedrag aan de andere kant van het kattenluik? Hoe sterk is de band tussen kat en baasje? En hoeveel jagen katten echt?

Het programma belicht niet alleen de wetenschappelijke kant, het laat ook de verbazing van de baasjes zien als blijkt dat hun huisdier twee huizen heeft, en dat de poes die zogenaamd nooit verder komt dan de tuin dagelijks zo’n drie kilometer aflegt. U denkt misschien dat u uw kat kent, maar dit programma laat zien dat hun geheime leven heel anders in elkaar zit dan we dachten.

 
Deze documentaire van NTR werd oorspronkelijk uitgezonden op 19-12-2013. Meer Documentaires van NTR kunt u hier vinden..


[tab:Docu]
Helaas is de documentaire 'Het geheime leven van de kat' niet meer te zien, we zijn op zoek naar een vervanging hiervoor. Er kan nog wel gekeken worden naar de gelijknamige documentaire van National Geographics, zie tweede tab
[tab:Gelijknamige docu]

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt. We zijn hard op zoek naar een vervanging.docu niet beschikbaarU kunt nog wel de trailer bekijken:

[tab:Trailer]

Horizon discovers what your cat really gets up to when it leaves the cat flap.

In a groundbreaking experiment, 50 cats from a village in Surrey are tagged with GPS collars and their every movement is recorded, day and night, as they hunt in our backyards and patrol the garden fences and hedgerows.

Cats are fitted with specially developed cat-cams which reveal their unique view of our world.
You may think you understand your pet, but their secret life is more surprising than we thought.


[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 20 december 2013
  • Please. Can i see this docu.. my cat is missing. For 2 weeks. Greeting. Esther

  • Katman

    Even ter info:
    Dit is een andere documentaire van National Geographic en niet die van BBC.

  • Jan Lul

    Lekker hoor, deze documentaire 10min. lang voor JAN LUL gekeken, wachtende op de pussycam! Wat een slechte versie zeg!

  • Pingback: Het geheime leven van Guus – Diadox()