Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (8 votes cast)


Hellstorm – Exposing The Real Genocide of Nazi Germany

Zoals bij elke oorlog bepaald de overwinnaar wat er in de geschiedenisboeken komt te staan. Het verhaal van de winnende partij uit de de Tweede Wereldoorlog, de geallieerden, kennen we onderhand wel via de media en via voornamelijk Hollywood films zoals ‘Saving Private Ryan’ en ‘Band of Brothers’. De documentaire Hellstorm van Kyle Hunt, naar het gelijknamige boek van Thomas Goodrich, gaat over de (vermeende) genocide van het Duitse volk tijdens en na de tweede wereld oorlog door Sovjet en geallieerde troepen.

De meeste zijn wel bekend met het Bombardement op Dresden waarbij naar schatting 25.000 burgers om het leven kwamen. Dit is volgens Kyle Hunt slechts het puntje van de ijsberg: “nergens werd stilgestaan bij de miljoenen Duitse burgers die in de laatste maanden van de oorlog en in de maanden na de oorlog verkracht, gemarteld, gefolterd, en vermoord werden. Nergens hoor je over de werkelijke genocide van de Tweede Wereldoorlog. Die werkelijke genocide van de Tweede Wereldoorlog zie je in de documentaire Hellstorm.”.

Voor degene die vindt dat een documentaire als deze niet past op een site als Documentairenet, of je het nou met de inhoud eens bent of niet, het kan nooit, maar dan ook nooit kwaad om dingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Wij gaan deze documentaire dan ook niet, zoals Youtube dat wel doet, verbieden. Kijk trouwens dus niet raar op als de onderstaande video niet meer werkt, want dan is hij weer door Youtube verwijderd.

Let op de documentaire kan voor sommige schokkende beelden bevatten.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 25 september 2015
 • G.Appeltaart

  Wat een passief aggresieve trailer. Alsof iemand met een verbale hamer op je gezicht staat in te meppen. M’n kont bloed.

 • Alexander Junier

  Tendensieuze docu..

 • Alexander Junier

  Deze docu is behoorlijk tendensieus..

 • Ciccio070

  Na de eerste zinnen van de vrouwelijke becommentariëerder te hebben gehoord ben ik afgehaakt, wat een kleuterschoolnivo

 • X

  na 10 minuten afgehaakt. Wat een Propaganda meuk. Bij de zogenaamde audio quote van Churchill namen ze niet eens de moeite om te verhullen dat het een acteur was.

 • Dirkje

  Ze vergaten te vermelden dat Duitsland de agressor was in WWII.
  Verkrachting, moord, en marteling door Duitsers kwamen in bezet Europa
  veelvuldig voor. Natuurlijk waren de Duitsers slachtoffer aan het einde
  van WWII, maar dat hadden ze toch gewild? Ik ken de videobeelden wel van
  Hitlers toespraak waarin hij vraagt: “Wolt Ihr den totale Krieg?
  (Willen jullie de alles overheersende Oorlog?) Waarop het hele stadion,
  volgepakt, als één man “JA” roepen. Nou dat hebben ze dus gekregen,
  plus een koekje van eigen deeg!!

  • Marc

   idd dat verhaal kennen we allemaal… “Die Endlösung des Juden Frages.” (Eichmann 1941) Maar het punt is dat dit verhaal: “The final solution of the German question.” (Morgenthau 1944) voor vrijwel iedereen onbekend is. Dus “wij” zijn geen haar beter dan “zij”. Dus onze geschiedschrijving is voor een groot deel propaganda, onze media zijn bevooroordeeld en melden de halve waarheid en verzwijgen dus de andere helft, en het volk slikt het als zoete koek. Net zoals het Duitse volk het “Wollt Ihr den totalen Krieg? voor zoete koek slikte… Het eigen gedrag goedpraten door naar de ander te wijzen is kinderachtig en hypocriet, en de oorzaak waarom de wereld niet veranderd. “De eindoplossing van het islam probleem.” is namelijk onderhand in volle gang…

   • Dirkje

    Sorry, beetje laat maar lees nu pas je reactie. Ik snap niet zo goed wat je bedoelt, het Morgenthau plan was al een in een andere vorm geprobeerd in het Verdrag van Versaille en dat werkte ook niet omdat Dld de bepalingen aan de laars lapte. Geschiedschrijving propaganda? Moet je aan die 6 miljoen Joodse, honderduizenden Sinti en Roma, communisten, Jehova’s getuigen en andere “Untermenschen” vragen die in de concentratiekampen krepeerden. Welke halve waarheden heb je het eigenlijk over, en welke zoete koek?Welke andere helft wordt verzwegen. Je kunt wel lekker wat vage uitspraken doen, maar voorlopig blijft het warrig gezwam zonder vaststellen van feiten. Iedereen die Mein Kampf had gelezen kon precies weten wat de Nazi’s van plan waren. Welk eigen gedrag heb je het over? Is jezelf verdedigen en een agressor bestrijden “het goedpraten” en met de vinger wijzen? “Onze media”? ja lekker zo lust ik er ook nog een paar, even alle media over 1 kam scheren, zonder voorbeelden komen, ik betwijfel of je weet waar je het over hebt? Ook jij begrijpt schijnbaar niet dat Dld 2 x een wereldoorlog is begonnen met alle gevolgen van dien. Sorry Marc, maar ik vind jouw reactie nogal kortzichtig en veroordelend en woorden als kinderachtig en hypocriet volkomen misplaatst en respectloos. Nog meer zonde vind ik dat je generaliseert als de beste en je eigen onzin voor zoete koek slikt, ik in ieder geval niet.

 • petrus

  Dus, oog om oog en tand om tand is “the only right way to go”…? Heil Wraak, Heil Wraak, Heil wraak??? Lijkt me niet.

  De weg naar duurzame vrede is een voorbeeldfunctie van emotionele controle (zelfbeheersing) en van daaruit ethisch handelen…. ook door de (beschaafde en verstandige) krijgsmachten der aarde. Handelen vanuit wraak of woede levert nooit iets goeds op. Voor het veroordelen en toewijzen van straffen is er een rechtelijke macht. Op basis van de argumentatie van Dirkje kun je dus zeggen “x” verkracht mijn zus, dus houd niets mijn tegen om de zus van “x” te verkrachten??????. Waar houdt dit dan op?

  • Dirkje

   Ik zal nooit zeggen dat oog om oog de juiste reactie is.Ik zal ook nooit zeggen dat het verkrachten van wie dan ook gerechtvaardigd is. Laat je nakijken gek, ik ben een vrouw en wijs verkrachting in welke vorm dan ook af als iets verschrikkelijks. Je laat zien dat ook jij snel oordeelt zonder dat je op de hoogte bent of de feiten niet goed interpreteert. Je moet beter lezen en je gezweef koop ik niets voor. Klinkt als mooie boekenwijsheid, maar de praktijk wijst anders uit. Het enige dat ik zeg en daar blijf ik ook bij, is dat de Duitsers natuurlijk hebben geleden aan het einde van de oorlog, en dat is verschrikkelijk, maar feit blijft dat zij de bouwers van de concentratiekampen waren, dat de Wannsee conferentie, onder leiding van Reinhard Heydrich in het teken stond van de Endlösung der Judenfrage, (duurde overigens maar net 2 uur en daarin werd het lot van alle Europese Joden bepaalt) dat het “Wir haben es nicht gewusst” gemeengoed was na de oorlog terwijl Hitler democratisch werd verkozen met een meerderheid van stemmen. Iedereen die Mein Kampf las kon weten wat de bedoeling was, want daarin wordt het duidelijk beschreven. Dat hele volksstammen voor hem stonden te juichen en dat idd, die volksstammen volmondig “JA” riepen op zijn vraag of ze de Totale Krieg wilden, daar kan zelfs jij niet omheen. Ik heb mijn eigen reactie nog eens gelezen, maar waar jij uit opmaakt dat ik verkrachting en moord zou goedkeuren als zijnde “oog om oog” is voor mij een raadsel. Of wilde je gewoon intelligent overkomen en zwamde je eigenlijk uit je neus?

 • Marc

  Tags: complottheorie… onbegrijpelijk zo’n tag, of juist geheel in lijn met de documentaire: de mensheid is NIET kritisch en benoemt de dingen subjectief, bevooroordeeld en eenzijdig.

 • Marc

  Tags: complottheorie… onbegrijpelijk zo’n tag, of juist geheel in lijn met de documentaire: de mensheid is NIET kritisch en benoemt de dingen subjectief, bevooroordeeld en eenzijdig.

 • Martine Martina

  Het grote verschil tussen WO2 en de meeste andere oorlogen is dat het de Duitsers niet ging om het vernietigen van hun vijanden, de geallieerden, maar om het vernietigen van een groep mensen die niet eens een land, laat staan een leger hadden.
  Ik wil niet zeggen dat alle Duitsers dan maar dood moesten, maar het nazi rijk was zo pervers, dat moest beëindigt worden. Op welke manier dan ook, maar vooral zo snel mogelijk.
  Het atoombombardement op Nagasaki, however, dat was een genocide die onnodig, en onrechtmatig was.

 • T_T

  Bij geen één oorlog is er een volledig onschuldige partij. Nooit!

 • T_T

  Bij geen één oorlog is er een volledig onschuldige partij. Nooit!

 • Chris Hardwood (DOC1NL)

  1. Oorlog kent alleen verliezers 2. Ondanks de verschrikkingen die het Joodse volk door moest maken, meent Israel en zijn lobby de hand te moeten hebben in alles wat gezegd, gedacht en werkelijk gebeurd is en hierover gedocumenteerd MAG worden.

  Laat 1 verkeerde scheet en je bent een anti-semitist, iets wat natuurlijk belachelijk is, er wordt gegoocheld met cijfers waarbij alles wat de kampen ingestuurd is op 1 grote hoop wordt gegooid. Wat niet wegneemt dat het verschrikkelijk en absurd was. Vreemd genoeg heeft Israel de arrogantie om heden ten dage op grote schaal mensenrechten te schenden in de bezette gebieden, Palestijnen lijken vandaag de dag de untermensch te zijn :/ Het is tijd dat de slachtofferrol in de ban gestopt wordt.. ook gedrag dat Moslims vertonen in bijvoorbeeld Europa.. stop met schuilen achter . . dit houdt ellende in stand.. wanneer leert iedereen nu eens het verleden te ontstijgen

  Anders houdt het nooit op