Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (8 votes cast)


Hellstorm – Exposing The Real Genocide of Nazi Germany

Zoals bij elke oorlog bepaald de overwinnaar wat er in de geschiedenisboeken komt te staan. Het verhaal van de winnende partij uit de de Tweede Wereldoorlog, de geallieerden, kennen we onderhand wel via de media en via voornamelijk Hollywood films zoals ‘Saving Private Ryan’ en ‘Band of Brothers’. De documentaire Hellstorm van Kyle Hunt, naar het gelijknamige boek van Thomas Goodrich, gaat over de (vermeende) genocide van het Duitse volk tijdens en na de tweede wereld oorlog door Sovjet en geallieerde troepen.

De meeste zijn wel bekend met het Bombardement op Dresden waarbij naar schatting 25.000 burgers om het leven kwamen. Dit is volgens Kyle Hunt slechts het puntje van de ijsberg: “nergens werd stilgestaan bij de miljoenen Duitse burgers die in de laatste maanden van de oorlog en in de maanden na de oorlog verkracht, gemarteld, gefolterd, en vermoord werden. Nergens hoor je over de werkelijke genocide van de Tweede Wereldoorlog. Die werkelijke genocide van de Tweede Wereldoorlog zie je in de documentaire Hellstorm.”.

Voor degene die vindt dat een documentaire als deze niet past op een site als Documentairenet, of je het nou met de inhoud eens bent of niet, het kan nooit, maar dan ook nooit kwaad om dingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Wij gaan deze documentaire dan ook niet, zoals Youtube dat wel doet, verbieden. Kijk trouwens dus niet raar op als de onderstaande video niet meer werkt, want dan is hij weer door Youtube verwijderd.

Let op de documentaire kan voor sommige schokkende beelden bevatten.


Trailer


Deel deze docu

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Documentairenet on 25 september 2015
 • G.Appeltaart

  Wat een passief aggresieve trailer. Alsof iemand met een verbale hamer op je gezicht staat in te meppen. M’n kont bloed.

 • Alexander Junier

  Tendensieuze docu..

 • Alexander Junier

  Deze docu is behoorlijk tendensieus..

 • Ciccio070

  Na de eerste zinnen van de vrouwelijke becommentariëerder te hebben gehoord ben ik afgehaakt, wat een kleuterschoolnivo

 • X

  na 10 minuten afgehaakt. Wat een Propaganda meuk. Bij de zogenaamde audio quote van Churchill namen ze niet eens de moeite om te verhullen dat het een acteur was.

 • Dirkje

  Ze vergaten te vermelden dat Duitsland de agressor was in WWII.
  Verkrachting, moord, en marteling door Duitsers kwamen in bezet Europa
  veelvuldig voor. Natuurlijk waren de Duitsers slachtoffer aan het einde
  van WWII, maar dat hadden ze toch gewild? Ik ken de videobeelden wel van
  Hitlers toespraak waarin hij vraagt: “Wolt Ihr den totale Krieg?
  (Willen jullie de alles overheersende Oorlog?) Waarop het hele stadion,
  volgepakt, als één man “JA” roepen. Nou dat hebben ze dus gekregen,
  plus een koekje van eigen deeg!!

  • Marc

   idd dat verhaal kennen we allemaal… “Die Endlösung des Juden Frages.” (Eichmann 1941) Maar het punt is dat dit verhaal: “The final solution of the German question.” (Morgenthau 1944) voor vrijwel iedereen onbekend is. Dus “wij” zijn geen haar beter dan “zij”. Dus onze geschiedschrijving is voor een groot deel propaganda, onze media zijn bevooroordeeld en melden de halve waarheid en verzwijgen dus de andere helft, en het volk slikt het als zoete koek. Net zoals het Duitse volk het “Wollt Ihr den totalen Krieg? voor zoete koek slikte… Het eigen gedrag goedpraten door naar de ander te wijzen is kinderachtig en hypocriet, en de oorzaak waarom de wereld niet veranderd. “De eindoplossing van het islam probleem.” is namelijk onderhand in volle gang…

 • petrus

  Dus, oog om oog en tand om tand is “the only right way to go”…? Heil Wraak, Heil Wraak, Heil wraak??? Lijkt me niet.

  De weg naar duurzame vrede is een voorbeeldfunctie van emotionele controle (zelfbeheersing) en van daaruit ethisch handelen…. ook door de (beschaafde en verstandige) krijgsmachten der aarde. Handelen vanuit wraak of woede levert nooit iets goeds op. Voor het veroordelen en toewijzen van straffen is er een rechtelijke macht. Op basis van de argumentatie van Dirkje kun je dus zeggen “x” verkracht mijn zus, dus houd niets mijn tegen om de zus van “x” te verkrachten??????. Waar houdt dit dan op?

 • Marc

  Tags: complottheorie… onbegrijpelijk zo’n tag, of juist geheel in lijn met de documentaire: de mensheid is NIET kritisch en benoemt de dingen subjectief, bevooroordeeld en eenzijdig.

 • Marc

  Tags: complottheorie… onbegrijpelijk zo’n tag, of juist geheel in lijn met de documentaire: de mensheid is NIET kritisch en benoemt de dingen subjectief, bevooroordeeld en eenzijdig.

 • Martine Martina

  Het grote verschil tussen WO2 en de meeste andere oorlogen is dat het de Duitsers niet ging om het vernietigen van hun vijanden, de geallieerden, maar om het vernietigen van een groep mensen die niet eens een land, laat staan een leger hadden.
  Ik wil niet zeggen dat alle Duitsers dan maar dood moesten, maar het nazi rijk was zo pervers, dat moest beëindigt worden. Op welke manier dan ook, maar vooral zo snel mogelijk.
  Het atoombombardement op Nagasaki, however, dat was een genocide die onnodig, en onrechtmatig was.

 • T_T

  Bij geen één oorlog is er een volledig onschuldige partij. Nooit!

 • T_T

  Bij geen één oorlog is er een volledig onschuldige partij. Nooit!