Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Hartveilig: Als hij er niet was geweest…

De aangrijpende documentaire Hartveilig vertelt het verhaal van Herman, geliefde Gerda en burgerhulpverlener Lykele. De drie hoofpersonen nemen je ieder op eigen wijze mee naar de dag dat alles veranderde: 26 oktober 2014. “Als hij dit niet had gedaan, weet ik niet of ik hier nog wel was geweest.”

Iedere dag krijgen 40 mensen in Nederland een hartstilstand. Tijd is hierbij cruciaal: iedere minuut dat er niet wordt ingegrepen, neemt de overlevingskans met 10% af. Na 6 minuten is kans op blijvende hersenbeschadiging aanzienlijk.

Bij een harstislstand is het van het grootste belang dat er direct 112 wordt gebeld. In Nederland stuurt de meldkamer meteen een ambulance(s) en stuurt tevens een oproep via een sms bericht naar vrijwilligers die zich hebben aangemeld bij bijv. hartslagnu.nl Deze vrijwilligers hebben geleerd hoe ze moeten reanimeren en hoe een AED te gebruiken en wonen of werken in de buurt van het slachtoffer. Ze kunnen daardoor snel ter plaatse zijn en de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk verhogen.

Meer informatie over wat te doen bij een hartstilstand.


[tab:Docu]
[tab:Trailer]

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 maart 2016