Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

Happily Ever After

Filmmaakster Tatjana Božić heeft nogal wat meegemaakt op het gebied van de liefde. Wanneer zij voor de zoveelste keer de liefde van haar leven denkt te hebben gevonden, dreigt ook deze relatie weer op de klippen te lopen. Ze besluit hierom dat het roer om moet, ze wil dat er eindelijk eens een relatie slaagt. In deze documentaire is dan ook veel zelfspot en zelfreflectie te vinden, wat maakt dat de kijker zich erg in Tatjana gaat herkennen.

Om te onderzoeken waarom alle voorgaande relaties van Tatjana telkens misliepen, reist ze langs vijf exen in verschillende landen. Eerst komt ze in Moskou, dan Hamburg, en ook Londen en Zagreb komen langs. Alleen het feit alleen al dat de documentaire op zoveel plekken wordt gefilmd, zorgt voor zeer gevarieerde beelden. Tatjana confronteert al haar exen met de vraag wat er mis ging in hun relatie. Hiermee zet ze de mannen voor het blok, waardoor er soms verrassende antwoorden naar buiten komen.

Het hedendaagse liefdesleven ligt erg complex; er zijn talloze manieren om een relatie met iemand aan te gaan. Dit maakt de documentaire confronterend, maar vooral ook heel herkenbaar. Doordat de heftige momenten gepaard gaan met veel humor, is de documentaire makkelijk om naar te kijken. Het ‘Happily ever after’ is wat iedereen wil, en in de film wordt op een respectvolle manier getoond dat dit nou eenmaal niet voor iedereen is weggelegd. Deze emotionele doch humoristische documentaire is getoond door 2Doc, en is hier te bekijken.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 19 januari 2019