Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (199 votes cast)




Foute Vrienden

Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobbie en Jantje van Amsterdam zijn bloedgabbers uit de Amsterdamse penose. Regisseur Roy Dames filmt hun ups en downs sinds begin jaren ’90. De vrije jongens proberen uit de criminaliteit te blijven, maar hun bier is altijd weer frisser dan hun zaakjes. Een documentaire over hang naar vrijheid, intens leven en vriendschap aan de zelfkant van de samenleving.

Bij het beginnen met filmen zijn de meeste bloedgabbers eigenlijk al over hun hoogtepunt heen. Wat deze documentaire vanuit mijn oogpunt goed maakt is dat je mee wordt genomen door de jaren, voor 15 jaar lang! Ze worden ouder qua leeftijd, maar ook overduidelijk ouder door de vele dingen die ze meegemaakt hebben.




Processing your request, Please wait....
Geplaatst door Documentairenet on 25 december 2010
  1. harry Zegt
    23 januari 11, 12:22pm

    geweldige documontaire,ik heb me prima vermaakt
    er is toch ook een deel 1 van deze gabbers uit de jaren 80
    goh wat zou ik deze ook graag in mijn bezit hebben
    rooie jos is een oom van mij,die ik eigenlijk helemaal niet ken,
    omdat hij op jonge leeftijd naar amsterdam vertrok
    misschien kunnen jullie mij helpen met deel1
    dank u

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
    (Reageer)
    • kim Zegt
      25 januari 11, 2:12pm

      Hoi Harry

      Alle delen zijn te krijgen op educatheek.nl
      Hier trouwens de dochter van Jos,
      Mocht je meer willen weten mail me dan even

      Groetjes Kim

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +4 (from 6 votes)
      (Reageer)
      • Lao Tse Zegt
        27 juni 11, 2:37am

        Hoi Kim,

        Ik ben een gozert van Rotterdam-Zuid en weet je, ik ben er trots op,

        Waar ik ook trots op ben, zijn die gasten die geen vrouwtjes beroven, maar een soort van ere-code hebben. Ik zie herkenning, of ze nou van Amsterdam komen, of van Rotterdam. Als het je goed gaat, heb je ‘vrienden’. Zit je in een fucking deppirsie ofzo, dan hoor je niemand. Ik heb boeiend naar deze docu gekeken en zou het op prijs stellen, als we contact kunnen krijgen. Ondertussen, het gaat je goed en houd je taai!. Groet

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: -2 (from 12 votes)
        (Reageer)
      • luka Zegt
        01 juli 11, 5:10pm

        hoe kan ik je mailen kim naar welk adres moet ik dat doen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        (Reageer)
        • Eeuwe Zegt
          01 juli 11, 6:11pm

          Mail gestuurd met informatie.

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          (Reageer)
      • hammie Zegt
        21 september 11, 3:37pm

        Hoi Kim,

        Ik heb gekeken op educatheek.nl maar ik kan niks vinden. Kun je mij de link mischien sturen,van die andere delen.

        Bedankt alvast!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        (Reageer)
      • kevin Zegt
        27 mei 13, 6:39pm

        Mooie mensen gouwe docu

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        (Reageer)
  2. Danny Zegt
    29 januari 11, 8:24am

    sommige mensen zullen nooit snappen wat je allemaal teweeg brengt als het om liefde gaat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  3. Robbie Zegt
    05 februari 11, 6:17pm

    Ik begrijp niet dat je je bij deze documentaire kan vermaken. Vreselijk hoe mensen zichzelf naar de klote
    helpen zonder dat ze inzien dat het allemaal door hunzelf komt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -10 (from 20 votes)
    (Reageer)
    • Jan Zegt
      18 maart 11, 9:19pm

      Wat een jammer deze opmerking..

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 3 votes)
      (Reageer)
    • D.F. Zegt
      03 december 11, 11:52pm

      Documentaires zijn er niet om je euforisch van te voelen. Deze zijn er om van te leren, te worden ontroert, blij van te worden, boos van te worden, kennis te verrijken.

      Ik snap niet hoe je na het zien van deze docu zo’n ongelofelijk slappe opmerking kan plaatsen. Deze mannen hebben dingen meegemaakt die jij alleen in films (of docu’s) ziet, dus durf niet zo’n oordeel te vellen over mensen die je niet kent, dingen die je je (blijkbaar) niet eens kan inbeelden, en vriendschap die gaat zo ver die gaan kan.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +9 (from 9 votes)
      (Reageer)
    • David Zegt
      30 januari 12, 3:40am

      Het is niet zozeer vermaken dhr Robbie, het is ook een stukje weerspiegeling voor sommigen en voor anderen weer iets om over na te denken. Het wordt ook wel eens ”menselijkheid” genoemd.
      Als ik jouw zo zie praten behoor jij eerder toe tot ‘t robot-ras van tegenwoordig.

      Gegroet,

      David Makker
      P.s. in jouw klote wassenaar-taaltje getypt, De mazzel!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +3 (from 3 votes)
      (Reageer)
  4. Manny Zegt
    07 februari 11, 11:36pm

    Wat een meesterwerk, in zoveel jaren al dit
    materiaal vastgelegd en een docu-film van gemaakt.

    Veel respect voor de maker en meer voor de mensen
    die hun leven voor een ander heeft laten vastleggen,

    ik hoop hen al het goede, mensen maken fouten en het leven
    kan zijn wendingen hebben.,maar iedereen wil het goede uiteindelijk…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 6 votes)
    (Reageer)
  5. Tom Zegt
    07 mei 11, 7:00pm

    Mooi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  6. joris Zegt
    11 mei 11, 12:23am

    Absoluut een aanrader. Mooie documentaire hoop dat de bloedgabbers het goed maken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  7. licht na donker Zegt
    06 juni 11, 9:42pm

    Dank je wel voor zo een mooie docu , wat een inzicht heeft de maker gehad, om dit te kunnen vast leggen .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  8. Mourad Zegt
    16 juni 11, 12:47am

    Hi,

    Mooie documentaire!
    Hoe is het afgelopen met Verbrande Herman? En met zijn kringloopwinkel?

    Groetjes,

    Mourad

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
    • Laurens Zegt
      18 februari 12, 3:40pm

      Hallo Mourad,

      Hij heeft nu een winkel met gebruikte meubels in Heerlen….

      Gr, Laurens

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      (Reageer)
  9. bullet Zegt
    26 juni 11, 4:49pm

    daar krijgt eeen paard de hik van haha geweldig . Bloedgabbers 4 ever

    Bullet

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  10. groningen Zegt
    27 juni 11, 8:12pm

    ik kan zo intens genieten van zulke docu’s
    zeer mooi verhaal en ik wil iedereen het beste wensen en hopen dat allen verder nog een gelukkig leven mogen leven.

    Groetjes uit het hoge noorden

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  11. Kim Zegt
    01 juli 11, 7:00pm

    Hallo lieve mensen,

    Bedankt voor de mooie reactie’s.
    Het gaat goed met de mannen en blij dat te kunnen melden!
    Roy heeft laten weten nogmaals de jongens te zullen volgen, dus wederom komt er dan weer een mooie documentaire aan!!

    Groetjes een trotse dochter ! Kim
    Meer Info cimmy52@hotmail.com/www.go-chapeau.nl.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +5 (from 5 votes)
    (Reageer)
  12. sistha Zegt
    09 juli 11, 1:22pm

    Top docu,

    compliment voor de makers,

    ikzlf heb heel wat lopen banjeren in het amsterdamse de laaste 38 jaar.
    weet je als je kiest om te leven kom je van alles tegen,
    doe je domme en slimme dingen,maar een ding is het belangrijkste als je later terug kijkt zoals mijn zoon van 21 zegt,

    Mama
    “mensen vragen zich altijd af: wat voor nut heeft het leven?ik heb het antwoord: Het leven is er om te leven!!”

    ja toch!

    Groeten aan die bikkers,

    liefde en doorzettingsvermogen
    xxxSistha

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  13. Amsterdammer Zegt
    25 juli 11, 10:53pm

    Prachtig! genoten. Wat een beelden en emoties (echte!) en dan die oneliners haha. Ik hoop het beste voor hen allemaal.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  14. mert Zegt
    04 augustus 11, 12:45am

    New Kids avant la lettre

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
    (Reageer)
  15. Pietje Zegt
    16 augustus 11, 2:13am

    Erg mooie docu.

    Ik zie nu in hoe relatief makkelijk mijn leventje is.

    Het beste voor de gabbers!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  16. Rem Zegt
    16 oktober 11, 9:17pm

    Fantastisch mooie docufilm! Echte mensen, echte emoties, het echte leven.
    Dat het gelukt is deze mensen zo lang te volgen is uniek.
    Geweldig ook om het verloop in tijdsbeeld te zien.
    Ben blij dat ik dit hier heb kunnen zien.

    Top.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  17. 18 november 11, 12:21am

    Everyday im dumping !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  18. 18 november 11, 12:22am

    http://youtube.com/user/everydayimdumping

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  19. Firefly Zegt
    24 november 11, 12:29am

    Jantje is Alan Tudyk

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    (Reageer)
  20. D.F. Zegt
    03 december 11, 11:47pm

    Ongelofelijke documentaire.

    Heel erg mooi om te zien, dit zijn echte vrienden.

    Vergane glorie. Dat zijn de woorden die dit voor mij het beste omvatten. Bloedgabbers die ongelofelijke dingen meegemaakt hebben en vervolgens de rest van hun leven hierdoor achtervolgt worden op verschillende manieren, er alsnog het beste van proberen te maken, maar zoals ze al zeiden: uiteindelijk ben je op.

    Bedankt voor deze prachtige 90 minuten

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    (Reageer)
  21. Anita Zegt
    05 december 11, 10:55pm

    Ongelofelijke goeie Docu soms met n lach,maar meestal met n traan.

    Mannen die hun kop boven water proberen te houden, geen harde criminele,
    al zijn sommige dingen niet goed te praten, het zou bv je auto maar zijn die gestolen word..
    De enige die er goed uit gekomen is, is Jos in mijn ogen, of in ieder geval de gelukkigste.
    Begrijp niet dat sommige liedjes van hem nooit op radio te horen zijn geweest , daar kunnen Nick en Simon, Jan Smit enz nog n puntje aan zuigen !
    Die zingen alleen over ;Meisje, sterren , de maan , van die wazige , niets zeggende liedjes
    Jos bombadeer alle radio stations met je eigen liedjes ,zet je liedjes op You Tube , OOIT zal het lukken !
    God en Herman , voor 3000 gulden spullen gekocht , en probeert zo n normaal leven op te bouwen , en sociale dienst keurt het af………
    was niet volgens de regels gegaan… en dan wordt ie weer ie weer de goot in getrapt ,waar hij hoopte dat hij daar niet meer zou belanden
    En Jantje die het ook helemaal niet mee zit.
    Is al eerder gezegt dat die gene die zich wel had vermaakt met deze Docu ,zich moet schamen, is zeer zeker geen komedie!!
    Groeten Anita

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -3 (from 3 votes)
    (Reageer)
  22. God houd ook van hun Zegt
    30 december 11, 9:07pm

    Ze hadden gewoon jezus moeten aanemen als hun redder, :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -10 (from 12 votes)
    (Reageer)
    • jim Zegt
      01 april 12, 4:07pm

      iedereen heeft weer zn eigen God en geloof, dat is een feit, vriend ;-)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
      (Reageer)
    • Godlos Zegt
      07 september 14, 11:50am

      Je moet lekker opkankeren met je god veeg ik mn reet me af joh

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
      (Reageer)
  23. jayjay Zegt
    06 februari 12, 4:11pm

    echt een top document!, zeer genoten zoals velen hier al zeiden ik ben zelf niet de oudste ben net 19 maar heb hier wel zeker 1 uur en 27 minuten zitten genieten heerlijk aub stuur de andere delen!, shine_always1992@Hotmail.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  24. jayjay Zegt
    06 februari 12, 5:10pm

    ik vind dat hij die pedofiel echt …. had moeten maken die mensen gunnen wij geen leven meer dat is gewoon te erg echtwaar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  25. Laurens Zegt
    18 februari 12, 3:44pm

    Geweldige Documentaire…
    Ik zou er echt wat voor over hebben om die gasten nog 1 keer samen te zien in een reünie…

    Roy Dames jij kan hiervoor zorgen !

    gr,

    Laurens

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  26. naamloos Zegt
    16 maart 12, 8:22pm

    eindelijk gefixt, dankjewel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  27. jim Zegt
    01 april 12, 4:05pm

    ik ken deze hele cultuur ook. vroeger was dit hoe zaakjes gedaan werden. vrienden uitnodigen voor een drankje in je huis, en dan wordt het al gauw wat warmer XD vermakelijke serie. en het fet dat die pedofiel een paar tikken krijgt. veel mensen keren tegenwoordig hun rug naar zo’n situatie, terwijl robert m.-figuren nog steeds hun ronde doen en, hoeveel? 57 kinderen onder de 3 jaar seksueel misbruiken??!!!?!!!? dit is het levensverhaal van mannen die hun eigen ding deden en daar blij mee waren. mooi verhaal met mooie, echte karakters. roy dames: chapeau!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  28. Rudolf de lang Zegt
    01 april 12, 4:16pm

    Het zijn absolute geen slechte jongens..ze hebben gewoon pech gehad in hun leven..
    Ik mag dat soort jongens wel, vooral Jantje..daar heb ik wel een zwak voor, ben ook benieuwd hoe het nu met Jantje gaat anno Maart 2012..is die misschien dood, heeft die weer een vrouwtje enz..
    Mail me als iemand wat weet..
    Ik wil bij deze iedereen bedanken die aan deze doco. heeft mee gedaan..dank jullie wel…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  29. Jeff Zegt
    04 april 12, 1:13am

    Mooie documentaire! Ook heel erg tof om te zien hoe ze in de loop de jaren ouder worden. Dit is echt een meesterwerk. Echt mijn grote complimenten! Ik hoop dat de jongens het goed maken!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    (Reageer)
  30. john Zegt
    05 april 12, 1:33am

    5 sterretjes voor deze nederlandse docu zie hem nu weer maar had hem al 2 keer gekeken tijdje terug dus dat zegt genoeg. welke documentairemaker neemt zich de moeite om iemand voor bijna een leven te volgen. het geeft echt een intressante kijk over hun levens en ups en downs over langere tijd.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  31. Nick van der Burg Zegt
    06 april 12, 1:36pm

    Dit is een geweldige film. Ik heb hem nu een paar keer gezien en dan valt pas op hoe Jos ook als muzikant gegroeid is. Zijn gitaarspel, zijn zang en teksten, het is de laatste jaren allemaal echt goed geworden. Kim, ben jij de mama van de kleindocher waar Jos het in de film over heeft? Ik vraag me ook af hoe het gaat met de zoon van Bob, waar hij in de film mee belt. Weet jij iets over hem, Kim?
    Het ga jullie allen goed en ik ben benieuwd naar de volgende film.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
    • Anoniem Zegt
      12 april 12, 12:13am

      Het gaat erg goed met de zoon van Bob

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      (Reageer)
    • Kim Zegt
      03 juni 12, 1:08pm

      Ik ben de dochter van jos en in de docu heeft jos het erover dat hij opa is geworden van een tweeling. Dat gaat over mijn kindjes ja.
      Helaas heb ik de zoon van bob niet meer gesproken sinds heel lang.. ik zelf ben ook benieuwd hoe het met hem gaat!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      (Reageer)
      • Nick van der Burg Zegt
        27 juli 12, 9:25pm

        Ze zullen wel trots zijn met zo’n beroemde opa!
        Ik zag Jos een tijd geleden in het OLVG met een ouder iemand. Ik stond op het punt hem aan te spreken om te zeggen dat de film één van de indrukwekkendste documentaires is die ik ooit heb gezien. Maar uiteindelijk besloot ik hem niet lastig te vallen. Jij mag het alsnog voor me overbrengen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: +1 (from 1 vote)
        (Reageer)
        • Kim Zegt
          04 augustus 12, 10:28pm

          @ Nick van der burg,

          Me vader had het heel leuk gevonden als je wel wat had gezegd.
          Hij zegt zelf altijd “ik ben wereldberoemd in amsterdam”
          Ik zal de boodschap alsnog overbrengen.
          Like z’n pagina op facebook ook eve, daar zie je hoe het hem vergaat!
          Rooie Jos – foute vrienden.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          (Reageer)
        • Kim Zegt
          04 augustus 12, 10:29pm

          @ Nick van der burg,

          Me vader had het heel leuk gevonden als je wel wat had gezegd.
          Hij zegt zelf altijd “ik ben wereldberoemd in amsterdam”
          Ik zal de boodschap alsnog overbrengen.
          Like z’n pagina op facebook ook even, daar zie je hoe het hem vergaat!
          Rooie Jos – foute vrienden.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          (Reageer)
  32. nico Zegt
    20 april 12, 11:17pm

    Verweg de beste documentaire die ik ooit heb gezien.Hartelijk dank voor deze docu Roy Dames.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  33. audrey Zegt
    12 juni 12, 11:19pm

    ik mag bij zijn om te zeggen dat jos een goede vriend van mij is kim kus van audrey en jos ik ben heeel trots op jou . en ik vond het geweldig dat je mij mee vroeg naar de premiere van deze mooie docu . ik wens jouw alle goed kijk en lees de reacties the people love it . roy weerr goed werk geleverd we want more Groetjes Audrey en Christian Close Friends

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  34. Patrick Den Haag Zegt
    22 juni 12, 11:57pm

    Veel woorden wil ik niet kwijt aan deze documentaire, ik vind ‘m als vers afgeneden lekkere oude kaas…hij ligt lekker op de tong, je proeft de kracht…respect voor het engelengeduld van de maker, een hele echte mooie documentaire, ik hoop dat het met de mensen erin goed gaat trouwens

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  35. mischa Zegt
    12 juli 12, 4:07pm

    Super,geen andere woorden voor.Wil jij een ketting van een miljoen hahaahah.
    Met een goeie manager zouden deze gasten toen der tijd goud kunnen verdienen.
    Weet iemand wanneer andere delen te zien zijn.Groet

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  36. Kimmie Zegt
    18 juli 12, 8:50pm

    Heel mooie en vooral echte docu…..echte Amsterdammers….voor Hermien heb ik echt respect, ze is best op de proef gesteld…..vond het wel echt erg en naar om te zien hoe ze aftakelde…op het laatst was ze een totaal andere vrouw, ook de blik in haar ogen, bijna een soort robot….teveel meegemaakt in combi met ziekte….dat doet t met een mens….zie je trouwens bij hun alle, bij Jos nog t minst, dat ze aan het eind van de rit zitten…er doorheen, allen op hun eigen manier. Maar de betrokkenheid van de filmmaker met de hoofdpersonen vind ik echt schitterend en kan het me ook heel goed voorstellen! Hoop vaker dit type docu’s te kunnen kijken!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  37. Peter Zegt
    13 augustus 12, 7:28am

    Weet iemand ” toevallig ” hoe de winkel van verbrande Herman in Heerlen heet ?

    ( puur uit nieuwsgierigheid en ben benieuwd hoe de winkel eruitziet )

    ALVAST BEDANKTT !!!!

    Trouwens die docu was een 10 waard !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  38. xavier Zegt
    19 augustus 12, 3:41am

    als het mogelijk is zou ik ook graag de andere delen ontvangen! xa4_1989@hotmail.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  39. Jens Zegt
    19 oktober 12, 1:43am

    Ontzettend genoten van deze documentaire, ik kwam erop via een youtube clipje waarin herman zijn onmacht uit. Ik zou ook graag de andere dele ontvangen van jou Kim als dat mogelijk is.
    jenshoofs@hotmail.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  40. Niels Zegt
    24 oktober 12, 8:47pm

    Het Telefoongesprek van Jan met z’n vrouwtje deed me echt veel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  41. Cees Zegt
    26 november 12, 9:07pm

    Wat een mooie docu, uit het hart gegrepen. Hier zit alles in.
    Hopelijk wordt ie vervolgd

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  42. Nanke Zegt
    01 januari 13, 4:36pm

    hele mooie docu, echt heel erg van genoten!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  43. Dennis Zegt
    10 januari 13, 5:08am

    In een woord….Indrukwekkend! R.I.P Bob

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  44. Janne Zegt
    10 maart 13, 7:40pm

    Schitterend! Gisteren gekeken en blijft me nu nog bij. Echt heel erg mooi en meeslepend.
    Dank aan makers en gefilmden!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  45. Wouter Zegt
    27 maart 13, 6:57pm

    Top documentaire.
    Heb respect voor de maker en de hoofdpersonen.
    Jantje is een topgozer.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  46. Nick Zegt
    17 april 13, 6:47pm

    Ook ik heb genoten van deze documentaire. Hij zit geniaal in elkaar, en je leeft echt met deze mannen mee.

    Het is mij niet duidelijk of er nu daadwerkelijk een voorgaand deel is, maar zou graag een link of locatie zien waar ik deze vandaan kan halen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  47. Glenn Zegt
    18 april 13, 10:37pm

    Mooie documentaire!!
    Zelfs in het buitenland bekende zijnde belgie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  48. Dave Zegt
    30 april 13, 3:14pm

    Geweldig goede docu! Uit het leven gegrepen, echte mensen met echte problemen en ook mooie momenten. Leuk om te lezen dat het goed gaat met Jos en Herman. Benieuwd of er ooit nog een vervolg komt…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  49. kevin Zegt
    27 mei 13, 6:26pm

    Een van de beste Nederlandse Docu’s ooit !!!
    Deze docu laat tenminste ECHTE waarheid zien over hoe het leven is en kan zijn met zijn problemen en goeie momenten. Zomaar een greep uit het leven van gewone mensen.
    Vooral de nadruk op de karakters van de personen is geweldig, veel respect voor.
    Ook de openheid om zich te laten filmen tijdens de levens strubbelingen van deze mensen is echt een dikke pluim waard , net als de oud Hollandse stomp die Herman uitdeelde aan een kindermishandelaar ( 3 stompen en de keiharde waarheid verbaal )
    Mooiste docu ooit !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  50. kevin Zegt
    27 mei 13, 7:20pm

    Ps , ik zat ooit eens in pi lelystad , en toevallig zat ik met verbrande Herman 2 weken , en het is echt een super aardige vent ondanks dat hij zijn fouten heeft.
    Een hele open man, steekt ook echt zijn verleden niet onder banken of stoelen en zelfs in mijn geval ben ik hem dankbaar dat ik in mijn persoonlijke NOOD situatie zijn telefoonkaart mocht gebruiken want ik kon niemand bellen dat ik vast zat (geen geld in jail) en niemand wist waar ik was van mijn familie , hond thuis alles ….. en dat voor een bekeuring !!!
    Oh en nog iets …… deze man gaf notabene nog ZIJN WARME maaltijd aan mij toen ik ziek werd binnengebracht met dikke koorts zonder gegeten te hebben of gekregen te hebben van justitie …… Herman voor mij ben je echt een wereld vent !!!!!

    Herman ….cool deze docu man en thanx nog ouwe, voor alles binnen.
    En ik hoop dat het erg goed met je gaat , en geen auto’s meer pikken heh :-))))
    Zit je straks weer aan de kosjer maaltijden ouwe :-)))

    groetjes kevin uit den haag ——–> die met die onverwachtse weed in ze zak waar iedereen nockout van ging ;-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
    (Reageer)
  51. T_T Zegt
    28 mei 13, 2:01pm

    Jammer… Ook weer zo een microsoft plugin nodig!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    (Reageer)
  52. Remo Zegt
    20 december 13, 3:46am

    Geweldige documentaire, echt een eye-opener

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  53. Wouter Zegt
    16 januari 14, 12:58pm

    Geweldige Docu. Bij de maker van deze docu is ook “ik ben Jantje”en Vrienden voor het leven”te koop voor 20/25 euro voor beide op 1 dvd. roaringfilms is de naam van het bedrijf. Geniaal!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  54. unknown Zegt
    01 maart 14, 7:30pm

    Prachtige docu, echt heel mooi al doet het soms wel pijn om te zien hoe moeilijk ze het hebben maar het zijn goeie gasten. Jos kan trouwens echt goed zingen, mooi om hem samen met Jantje te zien zingen (net nadat het uit was met hermien).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)
  55. Skele Leo Zegt
    25 juli 14, 5:29pm

    Klasse Documentaire,vol menselijkheid en emotie.
    Een Monument van de jaren Negentig !
    Respect en veel geluk voor Roy Dames en Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobbie en Jantje van Amsterdam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    (Reageer)

Laat een reactie achter

x
Like ons voor updates