Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (14 votes cast)

Food.Inc

Food Inc. maakt korte metten met het pastorale imago van de meeste supermarktproducten. Terwijl verpakkingen met gelukkige koeien, silo’s en groen gras het ideaalbeeld van agrarisch Amerika in stand houden, gaat regisseur Robert Kenner op zoek naar ‘het ware verhaal’. Zo komt hij terecht bij boeren die onder het juk van grote vleesbedrijven als Tyson willen uitkomen. Een boerin die weigerde te voldoen aan de opdracht om donkere tunnels voor haar kippen te bouwen, werd daarvoor gestraft met het opzeggen van haar contract. Een andere geïnterviewde boer laat zijn kippen juist wel door hun poten zakken vanwege hun onnatuurlijk snelle groei. Want dat levert “meer geld op in mijn zak.”

De misstanden die Kenner via interviews aan de kaak wil stellen zijn legio: misbruik van dieren en medewerkers aan de lopende band van vleesbedrijven, E. Colibacteriën in hamburgers, machtwellust van sojabonengigant Monsanto en een diabetesexplosie doordat vooral slecht voedsel goedkoop is. Robert Kenner laat zien hoe het mogelijk is dat je een hamburger voor slechts één dollar kunt kopen: vooral de slechte calorieën worden door de overheid gesubsidieerd. Schrijvers Michael Pollan en Eric Schlosser worden geïnterviewd en bevestigen veel van Kenners onsmakelijke bevindingen.


Trailer

Inmiddels is alleen nog maar de trailer beschikbaar


U kunt deze documentaire ook kopen op Dvd/Blu-ray
[pureHTML]

[/pureHTML]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 06 december 2010
 • Dan.Bakker@live.nl

  When whatching this doc there is only one conclusion possible when these big coorporations rule goverments instead of the other way round then the consumer must say halt and go veg.

  • Veg is geen oplossing, is totale madness van mensen die geen verstand hebben van hoe het menselijk lichaam werk, en ook geen flauw benul hebben van hoe het systeem op de wereld werkt.
   Waarom voelen hun zich boven het systeem van vlees eten?
   Vegs denken dat dieren het zelfde zijn als mensen.
   Maar het is andersom.

   we hebben niet voor niks tanden om vlees mee te snijden.

   Voor de rest is dit weer zon typische Amerikaanse documentaire.

 • rekcor

  @kevin:

  1. je kunt prima (over)leven op vego voedsel, dus kennelijk vermag het menselijk lichaam meer dan je denkt :-).
  2. je zou ook vego kunnen zijn omdat je het niet eens bent met de manier van produceren (en dus niet omdat je vlees eten an sich verkeerd vindt)*
  3. “Voor de rest is dit weer zon typische Amerikaanse documentaire.”, typte hij zeer waarschijnlijk op zo’n typisch door Amerikanen bedacht toetsenbord, draaiend op zeer waarschijnlijk een typisch door Amerikanen bedachte computer, zeer waarschijnlijk draaiend op een typisch door Amerikanen bedacht besturingssysteem. M.a.w. Amerikanen kunnen ook best goede dingen maken, zoals bijv. deze documentaire :-). Als je bezwaren hebt, kom dan liever met feitelijke omissies, fouten, verdraaiingen.

  * Overigens eet ik zelf wel vlees, maar dan max 3x per week en verantwoord geproduceerd…

 • My brother recommended I might like this web site. He was entirely
  right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I
  had spent for this info! Thanks!