Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (10 votes cast)

Focus: Wat is ongezonder? Suiker of Vet?

Oorspronkelijke documentaire van BBC Horizon (Sugar vs. Fat) waarin de tweelingbroers Chris en Xand beide op dieet gaan. De ene broer eet geen suiker, maar alleen vet, de ander eet geen vet, maar alleen suiker. Het dieet heeft grote gevolgen voor de broers, maar het resultaat is toch anders dan men zou verwachten.

Het idee voor dit onderzoek komt doordat in de Verenigde Staten suiker wordt gezien als volksvijand nummer 1 terwijl in Groot Brittannië juist vet word gezien als volksvijand nummer 1. Maar welke van de twee is nou de grootste bedreiging voor onze gezondheid? Om dit te onderzoeken waren er proefpersonen nodig, en wie zijn er beter geschikt dan twee identieke tweelingbroers die allebei dokter zijn?

 

 
Deze documentaire van Focus werd oorspronkelijk uitgezonden op 26-10-2014. Meer Documentaires van Focus kunt u hier vinden..

De documentaire Focus: Wat is ongezonder? Suiker of Vet? was via Uitzending Gemist te bekijken tot 01-06-2015. Er is momenteel nog geen vervanging voor deze documentaire gevonden.

U kunt hieronder nog wel de trailer bekijken.

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 28 oktober 2014
  • Hans Oosterink

    Waar zou ik de documentaire “suiker vs vet” nog kunnen zien?