Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (8 votes cast)

Fat, Sick & Nearly Dead


In deze intrigerende documentaire wordt de Australische Joe gevolgd. Hij heeft veel overgewicht en is ziek. Daar wilt hij graag iets aan gaan doen, daarop besluit Joe om zijn leven drastisch om te gooien.
Hij vertrekt naar Amerika, het land van (ongezond) eten en heeft een slowjuicer bij zich. Hiermee reist hij door heel Amerika om zijn missie te voltooien. Joe’s missie 40 dagen lang alleen nog maar juice (sap) drinken en flink afvallen. Daar stopt zijn missie echter niet. Hij gaat ook opzoek naar antwoorden en wilt weten waardoor veel mensen met overgewicht kampen. We hebben tegenwoordig toegang tot veel kennis over voeding en ergens weten we ook wel wat we moeten laten staan.
Maar weten we ook wat we juist wél zouden moeten eten? Joe wilt tijdens zijn missie niet alleen praten over je lifestyle veranderen. Hij hoopt anderen te kunnen inspireren om hetzelfde te gaan doen.
Zijn missie levert leuke gesprekken en lachwekkende beelden op. Joe schuift zomaar bij mensen aan tijdens het eten in restaurants en bespreekt hun maaltijd keuze. Je ziet Joe sapjes uitdelen en in gesprek raken met allerlei mensen van jong tot oud. Waarbij het gespreksonderwerp gezondheid en voeding is.
Tijdens zijn missie leert hij ook de vrachtwagenchauffeur Phil kennen, die net zoals Joe veel te zwaar is en beseft dat er iets moet veranderen. Eerst gelooft hij niet zo in Joe’s dieet van sapjes maar al snel rest hem geen andere keus. Zijn gezondheid is ernstig in gevaar en hij vraagt Joe om hulp bij het verliezen van wel 100 kilo. Joe biedt hem deze hulp en samen gaan ze de strijd aan tegen de kilo’s en veranderen hun eetpatroon.
Deze bijzondere documentaire is life changing, interessant en verandert je gehele blik op eten!

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 15 oktober 2017