Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)

Extreem rechts voor iedereen

Rigoureuze aanpak uit extreem rechtse hoek voor huidige problemen. Net als dat wij Wilders hebben kennen de Fransen Marine Le Pen. En zij wordt, ook weer, net als Wilders, alsmaar populairder. Hoe kan het toch dat populisme meer aanhangers lijkt te krijgen dan gezond verstand? Front National is een rechtse politieke partij in Frankrijk die oplossingen zoekt in rigoureuze aanpakken. We hoeven de geschiedenisboekjes er alleen maar op na te lezen om te weten te komen hoe dat kan aflopen.

Strategie gefundeerd op angst

Filmmaker Wilfred de Bruijn gaat in deze documentaire op zoek naar een verklaring voor het groeiende succes van Front National en de populariteit van Le Pen. Het lijkt bijna onvoorstelbaar dat de partij groeit door aanhang uit alle lagen van de bevolking. Zijn de Fransen dan werkelijk vergeten wat er zich rond 1940-45 op grote schaal af heeft gespeeld? Wilfred ontrafelt de strategie van Le Pen en ontdekt wat zij daarbij nodig heeft.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 03-04-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 november 2016