Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Eritrea Stars

Na afloop van een voetbal toernooi in Oeganda in 2012 grijpen zestien spelers van de Eritrea Stars hun kans om hun land te ontvluchten. In Eritrea geldt onbeperkte dienstplicht, mensen zijn straatarm en mensenrechten worden op grote schaal geschonden. Het land wordt dan ook wel gezien als het Noord-Korea van Afrika. De Nederlandse overheid nodigt ze uit om zich in ons land te vestigen en krijgen ze een permanente verblijfsvergunning aangeboden.

Anderhalf jaar na hun vlucht komen ze in Gorinchem terecht en kunnen meteen met hun inburgering beginnen. Begeleid door een trainer en een wijkagent houden ze hun conditie op peil. Het sterrenteam uit Eritrea, op plaats 203 van de FIFA-ranglijst, is een bezienswaardigheid en een gewilde tegenstander voor oefenwedstrijden.

Met hoge verwachtingen en de droom om profvoetballer te worden beginnen de zestien gevluchte spelers aan hun integratie in Nederland. In de documentaire worden ze een jaar gevolgd, waarin ze moeten zien te laveren tussen de nog steeds voelbare lange arm van het regime in Eritrea en het woud aan regelgeving en hulpverlening in Nederland.

Deze documentaire van John Appel, bekend van o.a. ‘André Hazes – zij gelooft in mij’, is momenteel ook te zien op het IDFA.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-11-2015. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Versie2] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 05 december 2015