Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (26 votes cast)

Emma wil leven

Veel besproken documentaire Emma wil leven, laat een intieme nooit eerder vertoonde kijk in de strijd tegen anorexia zien. Emma krijgt op haar twaalde levensjaar te horen dat zij lijdt aan de dodelijke ziekte anorexia nervosa. Na 6 jaar lang gevochten te hebben voor haar leven, krijgt ze te horen dat ze uitbehandeld is. Ze heeft nog maar één wens: opgenomen worden in een kliniek in Portugal, haar laatste kans op overleving. In Portugal ervaart ze een enorme opleving en op door Emma zelfgemaakte video’s laat ze zien dat ze sinds jaren weer zelf eet. Emma krijgt weer hoop en neemt de belangrijkste beslissing van haar leven, ze laat op de video weten dat ze weer kiest voor het leven. De schade aan het lichaam blijkt echter te groot en het is voor Emma te laat. Ze bezwijkt aan haar lichaam dat het opgeeft.

Voorafgaand aan de documentaire Emma wil leven zijn de ouders van Emma aan het woord. Na afloop wordt er over de documentaire nagepraat met behandelaren en (oud-)patiënten. Het gaat dan vooral over de lessen die getrokken kunnen worden uit Emma’s verhaal.

Documentaire maakster Jessica Villerius over de documentaire:

Ik heb een eerbetoon gemaakt aan iemand die wat mij betreft symbool staat voor een veel grotere groep van jonge mensen die uiteindelijk zo ver heen raakt, dat er geen passende behandeling meer voor hen is. Ik hoop dat de film een liefdevolle brug slaat tussen artsen en ervaringsdeskundige professionals, omdat ik heilig geloof dat zij samen de sleutel vormen tot herstel. Niet los van elkaar. Sámen.

Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 22-11-2016. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Mirror 2]

[tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 25 november 2016