Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Een republiek aan scherven

Haat en radicalisering neemt de plaats van gelijkheid in. Gelijkheid staat hoog in het vaandel bij de Fransen, het maakt deel uit van het zo geroemde Liberté, Egalité, Fraternité, Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap. Maar is Frankrijk nog wel het land waar iedereen gelijk is? Wilfred de Bruijn woont in Parijs en zoekt in zijn woonplaats naar een antwoord. Zo zien we hoe de leerlingen op een exclusief meisjesinternaat, dat is opgericht door Napoleon, vol lof speken over de republikeinse waarden. Niet ver van dit internaat gaat echter een heel ander Parijs schuil.

De beroemde rondweg om de stad, de Périphérique, is een belangrijke verkeersader maar staat ook symbool voor de verdeling binnen de verschillende bevolkingsgroepen van Parijs. In de buitenwijken tref je geen privileges aan terwijl in het 7e en 8e arrondissement een bevoorrechte elite met elkaar een stevig cordon lijkt te vormen die nog altijd de lakens uit deelt. De balans is weg, haat leeft op en radicalisering is de gewoonste zaak van de wereld geworden.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 20-03-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 10 november 2016