Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Een Nobele zaak

Een nobele zaak of een last. De Nobelprijs voor de vrede ontvangen is een eer. Dit betekent dat je een grote bijdrage hebt geleverd bij de bevordering van vrede. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt in het raadhuis van Oslo. Maar voordat dit tot stand komt, gaat er heel wat aan vooraf. Een comité van Noorse oud politici bepaalt wie de winnaar wordt. Dat het niet altijd even vlot verloopt laat deze documentaire zien. De politieke- en economische belangen, principes en het moraal worden flink op de proef gesteld.

Mokkend China

Deze docu geeft een kijkje achter de schermen en laat de keerzijde zien van deze ceremoniële uitreiking. Wanneer de Chinese dissident Liu Xiaobo tot de grote winnaar van deze Vredesprijs wordt uitgeroepen, keert China Noorwegen de rug toe. Alle banden worden onmiddellijk bevroren. De Dalai Lama wordt ingeschakeld om de betrekkingen weer te herstellen. Als dit maar goed komt.

Deze documentaire van Vara werd oorspronkelijk uitgezonden op 16-03-2016. Meer Documentaires van Vara kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]

[tab:Promo]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 24 januari 2017