Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
  • Release Date:

Echte Penoze- Hugo Broers

De oud Crimineel Hugo Broers wordt in 1957 in Amsterdam geboren, zijn vader is een handelsman die zijn waar verkoopt op het Waterlooplein en die erin gelooft dat je levenslessen hardhandig bij moet brengen. Hugo krijgt er regelmatig flink van langs van zijn vader en geweld of pijn doen hem al snel nog vrij weinig. Ook op school heeft hij het niet makkelijk doordat hij arm en scheel is, wordt hij gepest en leert zichzelf te verdedigen met zijn vuisten. Angst kent hij niet als straatschoffie en hij gaat dan ook niemand uit de weg. Doordat hij thuis weinig krijgt begint hij al op jonge leeftijd met diefstallen en insluipingen om zo aan speelgoed te komen en dingen die hij nodig meent te hebben.

De Hasjhandel

Op zijn twaalfde komt hij in de hasjhandel terecht en verdient al snel groot geld. Maar een crimineel dat was hij volgens eigen zeggen niet, hij noemde zichzelf een businessman die zijn zaakjes goed regelt. Het gaat niet altijd op rolletjes en na een mislukte hasjdeal komt hij in de gevangenis in Vught terecht, waar hij een straf van zes maanden moet uitzitten. In de tijd dat hij vastzit wordt zijn vader ernstig ziek, volgens de directeur is de ziekte van zijn vader niet ernstig genoeg. Zijn aanvraag voor speciaal verlof om zijn zieke vader te kunnen bezoeken wordt door de directeur dan ook geweigerd. Waarop Hugo tegen de directeur zegt “Als mijn vader dood gaat, dan kun je beter vluchten want dan kom ik je zoeken met een paar grote messen”. Nog geen drie dagen later komt zijn vader te overlijden en heeft Hugo hem niet meer in leven gezien, zoals Hugo eerder heeft gezegd, gaat hij opzoek naar de directeur met drie grote messen. Die is het dreigement niet vergeten en is al gevlucht. Echter zal Hugo het nooit niet vergeten en zegt hierover “Pijn slijt niet, slijt nooit!”.

Miljoenen ‘verdienen’

Nadat Hugo weer op vrije voeten komt gaat hij verder met de handel in hasj en richt zich nu ook op harddrugs. Snel geld verdienen is alles wat Hugo Broers wilt en in die jaren pleegt hij ripdeals en berooft twee banken. De bankovervallen staan hem tegen, mensen die hem iets aangedaan hebben of zich in hetzelfde milieu bevinden als hij, die kan hij pijn doen maar bankmedewerkers die trauma’s oplopen terwijl ze slechts hun werk uitvoeren dat raakt Hugo en hier stopt hij dan ook mee. Miljoenen verdient Hugo in die jaren maar snel geld is ook snel weer op.

 

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 24 juni 2017