Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (9 votes cast)

Dinosaur 13

Paleontoloog Peter Larson en zijn team deden in 1990 de grootste dinosaurusvondst ooit, het was de grootste en meest complete T-Rex ooit gevonden! Na de euforie ontstond echter al snel de vraag, van wie is deze dinosaurus? Al snel wou iedereen die maar een beetje aanspraak kon maken op de Tyrannosaurus Rex een graantje meepikken.

In de documentaire, die een 7.2 op IMDB krijgt, zien we hoe er een tien jaar durende strijd ontstaat met de Amerikaanse overheid, invloedrijke musea, Indiaanse stammen en concurrerende paleontologen. Uiteindelijk werd het Black Hills Institute van de archeologen binnengevallen door de FBI. Het skelet werd onder begeleiding van de National Guard vervolgens in zijn geheel meegenomen. Vanaf dan moet Peter Larson niet alleen strijden om zijn dinosaurus te behouden, maar ook zijn eigen vrijheid staat op het spel.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-1-2015. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


De documentaire Dinosaur 13 was via Uitzending Gemist te bekijken tot 27-01-2015. Er is momenteel nog geen vervanging voor deze documentaire gevonden.

U kunt hieronder nog wel de trailer bekijken.

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt.Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt. We zijn hard op zoek naar een vervanging.docu niet beschikbaarU kunt nog wel de trailer bekijken:

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 18 januari 2015