Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Dierenvrienden

De vleesetende dierenliefhebber. De hokjesman gaat in deze documentaire op pad om te onderzoeken hoe het komt dat steeds meer mensen bewuster met het eten van vlees omgaan. Hij interviewt dierenliefhebbers, die toch nog steeds houden van een mals biefstukje en de veganisten, die vlees in hun voedingspatroon hebben afgezworen. En hoe bekijken ze elkaar onderling? Hij bezoekt dierenactivisten die zichzelf zien als één met de dieren. Door zichzelf te voorzien van hetzelfde brandmerk als een koe tonen zij hoe diep hun liefde voor dieren zit.

Vegan is populair en trendy

Tevens bezoekt hij het Viva Las Vegas foodfestival. Mensen staan in rijen om een heerlijke vegan burger te eten. Is het een trend of gaan Nederlanders echt minder vlees eten? Hij bezoekt een besloten woongroep midden in de natuur. Deze senioren, allen vegetariërs, schuiven hun mening niet onder stoelen of banken en vertellen wanneer je een echte vegetariër bent.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-10-2014. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 07 december 2016