Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (9 votes cast)

Detox or Die

Regisseur David Graham Scott raakte in de jaren tachtig verslaafd aan heroïne. Hij hield van de rebelse kant van het verslaafd zijn. “Being a junkie gave me a sense of identity” De films die hij maakte, draaiden allemaal om de drug.

Drie jaar later was hij er klaar mee. Hij verruilde de illegale drug heroïne voor de legale vervanger: methadon. Daarmee kreeg hij zijn leven weer op de rails. Hij werkte en maakte films. Een van die films was een documentaire over twee verslaafden. Vader en zoon Chris en Dennis en hun al even verslaafde vriend ‘DL’. Langzaam maar zeker rommelde Graham Scott echter weer in zijn oude verslaving.

Ook daar kwam hij weer bovenop, dankzij methadon. Maar methadon is een paardenmiddel. Je bent dan wel niet meer verslaafd aan heroïne, je bent wel verslaafd aan een substantie waarvan de effecten niet veel beter zijn. Graham Scott voelt dat zijn lichaam afziet en dat hij ook mentaal steeds meer achteruit gaat.

Om van de methadon af te komen, probeert hij eerst ‘cold turkey’ af te kicken. Maar voor wie al twintig jaar verslaafd is, is dat bijna onmogelijk. Dan ontdekt hij op internet een nog radicalere manier: Ibogaine. Een stof uit het oerwoud van Afrika. Misschien wel de krachtigste drug die er is, maar na één keer gebruiken, ben je een ander, niet meer verslaafd, mens.

In de documentaire ‘Detox or Die’ vertelt Graham Scott zijn levensverhaal. Van junkie in Edinburgh en Glasgow tot de worsteling met de methadon en de behandeling met ibogaine. Een rauwe documentaire, die het fysieke niet schuwt.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 04 november 2015