Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)

De prijs van de hemel

Pablo Paulino Rosario is 13 jaar. Zoals veel jongens van die leeftijd droomt hij ervan een groot profvoetballer te worden; bij de allerbesten te horen. En anders dan van de meesten van zijn leeftijdgenoten zou zijn droom wel eens uit kunnen komen.

Zowel Ajax, PSV als Feyenoord willen Pablo aan hun selectie toevoegen. Ook op school moet hij laten zien wat hij kan. Door zijn frequente afwezigheid tijdens de lessen presteert hij onder de maat. Pablo moet zich op allerlei fronten bewijzen.De valkuilen zijn legio. De torenhoge verwachtingen waaraan Pablo moet voldoen, het grote geld dat lonkt, de voetbaljungle, een chaotisch gezinsleven, een wispelturige vader.

In De prijs van de hemel volgt filmmaker Jack Janssen de potentiële topspeler tussen zijn 13de en 14de jaar. Een jaar waarin er veel voor hem op het spel staat. Nog niet eerder werd er in Nederland (voetballand bij uitstek) op zo’n jonge leeftijd een persoonlijk beeld gegeven van een jongen die zijn eerste stappen zet op weg naar het topvoetbal en ook nog eens de potentie heeft om die top te bereiken.

In de gelaagde structuur van de film weerspiegelt tegelijkertijd het veranderde (voetbal)land waarin opgroeiende talenten (en jongeren in het algemeen) moeten kiezen tussen uiteenlopende volwassen belangen.


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 08 juni 2012
  • bart

    Ronaldinho JR!!! alleen op z,n hollands

  • Michiel

    Nu uiteraard heel erg nieuwsgierig wat er van deze jongen terecht komt…………..