Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (13 votes cast)

De Oorlog 01. De wraak van Duitsland

Deze negendelige televisieserie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op de meest recente inzichten en studies. Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indie; van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.

De programmamakers hebben gestreefd naar zoveel mogelijk authenticiteit: oorspronkelijk materiaal dat bewaard is gebleven, locatieopnames en interviews met ooggetuigen. Bovendien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de talloze dagboeken die de Nederlanders tijdens de oorlogsjaren schreven en die de grote gebeurtenissen in het perspectief van de harde levensomstandigheden van de oorlogsjaren plaatsen.

Aflevering 01. De wraak van Duitsland
In de nacht van 9 op 10 mei 1940 reed een Duitse militaire trein, volgeladen met personeel, materieel en munitie, dwars door de Nederlandse verdedigingslinie Noord-Brabant binnen, en strandde pas na 23 kilometer in vijandelijk gebied. De bezetter kwam dus, onder andere, met de trein. De eerste aflevering behandelt de opkomst van de nazi’s in Duitsland en de capitulatie van Nederland en Frankrijk in mei en juni 1940.

[tab:Docu] [tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

Deze in totaal 450 minuten durende documentaire reeks is ook te koop op dvd, ook is er een bijbehorend boek beschikbaar. Daarin komt naast het op televisie getoonde ook allerlei achtergrondinformatie aan de orde die daarin niet of nauwelijks kon worden behandeld, zoals de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor ons land op korte en lange termijn.

[pureHTML]

[/pureHTML]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 10 december 2012
  • Joost

    Mein Kampf is niet verboden, de drukrechten liggen echter bij de Nederlandse staat en het is wel duidelijk dat die het niet meer gaat laten herdrukken. Tweedehands kopen of het in je bezit hebben van dit boek is gewoon legaal. (als je dat zo nodig wil hebben dan)