Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

De Nieuwe Jagers

De documentaire ‘Wij Jagen’ uit 2013 zorgde voor onverwachts veel commotie, het bleek wel weer hoe controversieel de jacht is in Nederland. Er heerst dan ook nog steeds het beeld van dat jagers vooral oudere rijke mannen zijn met groene jassen en petjes waarmee zelfs de grootste hipsters nog niet gezien durven te worden. De focus lag met name op het doden van het dier, wat gezien werd als zielig en barbaars.

Doordat er de laatste jaren steeds meer bekend is geworden over de gezondheidsgevaren van bewerkt vlees en milieuschade en dierenleed in de bio-industrie is er de afgelopen jaren een kentering geweest in de gedachtegang en keren mensen zich steeds meer tegen de grote massale vleesindustrie in plaats van die enkele honderden jagers. Er is dan ook een nieuw soort jager opgestaan: jonge mensen die elke dag bewust met eten bezig zijn en vanuit die gedachte de jachtwereld instappen.

In de documentaire De Nieuwe Jagers volgt MUNCHIES, het foodkanaal van VICE, een aantal van deze nieuwe jagers om te zien hoe jagen een rol speelt in hun leven, hoe zij de jachtwereld ervaren en hoe hun omgeving hier tegenaan kijkt.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 03 januari 2016