Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

De littekens van Lyme

In deze documentaire gaat journalist en ervaringsdeskundige Frank Wijhe op onderzoek uit naar de ziekte van Lyme. Hij gaat in gesprek met medici maar ook met Lyme patiënten om meer duidelijkheid te krijgen over deze ingewikkelde ziekte en de symptonen waarmee patiënten te maken krijgen.

De ziekte van Lyme is multisysteem bacterie die kan zich kan ontwikkelen in het hele lichaam. Patiënten krijgen last van vage klachten zoals concentratieverlies, vermoeidheid en slaapverlies. Als Lyme niet behandelt wordt kunnen er ernstige gevolgen ontstaan zoals zenuwschade, gewrichtspijnen, verlammingen, hartklachten en zelfs psychoses.

Niet iedere teek is besmet met de ziekte van Lyme en niet iedere tekenbeet veroorzaakt Lyme. Echter hadden de patiënten in deze documentaire minder geluk, zij kregen na een tekenbeet de ziekte van Lyme. Hun levens zijn na de beet vergoed verandert en de impact is immens groot. De standaardbehandeling sloeg bij geen van hen aan en nu leven zij met chronische Lyme. Artsen nemen hun aandoening echter niet serieus. Volgens artsen zit de ziekte van Lyme tussen de oren en bestaat deze ziekte niet.

Volgens de patiënten is chronische Lyme ondragelijk om mee te leven. Ze hebben last van vage klachten, lijden pijn, zijn erg moe en kampen met depressies. Veel artsen geloven echter niet in chronische Lyme, zij stellen dat de patiënten aan een zelf verzonnen ziekte lijden. Máár hoe verklaren zij dan dat sommige patiënten een einde aan hun leven maken? Omdat ze niet langer kunnen en willen leven met de ziekte van Lyme? Frank Wijhe gaat tijdens zijn zoektocht opzoek naar de antwoorden en wilt artsen ook hun licht op de ziekte van Lyme laten schijnen.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 03 november 2018