Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

De keuken van kamp Westerbork: alle dagen stamppot

Alles draait om voedsel. In de documentaire De keuken van kamp Westerbork wordt het belang van eten tijdens die periode onderstreept. Het bood troost, iets om naar uit te kijken en een gespreksonderwerp. Nabestaanden van kamppersoneel, smokkelaars, kamp gevangen en boeren vertellen over hun ervaringen met Westerbork. Het kookgedeelte was het hart van het complex. Ondanks dat niet alle ingrediënten verkrijgbaar waren, keek iedereen uit naar het avondmaal. Het was het hoogtepuntje van de dag.

Fantaseren mag

Eten was in het kamp in overvloed. Het hield de gevangen rustig. De gedachte was, zolang er maar voldoende te eten is, zijn de mensen tevreden en wordt de kalmte bewaard. Onderling werden recepten uitgewisseld. Er werd gefantaseerd over de heerlijkste gerechten. Het was er niet, maar het was fijn om erover na te denken. Het eten zorgde ook voor privileges, macht en vele ruzies. De gesprekken en de beelden zijn erg indrukwekkend.

Deze documentaire van ---- werd oorspronkelijk uitgezonden op 00-00-0000. Meer Documentaires van ---- kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 18 januari 2017