Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (38 votes cast)

Chernobyl Reclaimed – An Animal Takeover

Op 26 april 1986 ontplofte één van de reactoren van de kerncentrale Tsjernobyl na het mislukken van een proef. In deze documentaire uit 2007 wordt getoond hoe dieren overleven in de wegens radioactieve straling door mensen verlaten zone rond de Kerncentrale Tsjernobyl.

In deze post-apocalyptische wereld krijgt de natuur en sommige dieren door de afwezigheid van mensen nieuwe kansen terwijl tegelijkertijd het gevaar van besmetting groot is, met name bij dieren aan de top van de voedselketen en wilde zwijnen die hun voedsel dicht bij de grond zoeken. Maar toch blijkt het een waar natuur reservaat te zijn waar het leven bloeit.


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 30 maart 2012
  • Chris

    ironishe docu . echter denk ik ook dat chernobiel juist een touristische trekpleister is. zou zelf natuurlijk ook ff gaan kijken als ik in de buurt ben ondanks alle verboden straling enzo dat is toch wat mensen willen. bizar dat er zoveel wildlife floreert. best leuke docu

  • arie

    bring me another one

  • stn

    Deze documentaire biedt echt totaal geen inhoud. We zien weliswaar allerlei dieren, maar de meeste screentime gaat naar een nest afgerichte katten dat waarschijnlijk het makkelijkst te filmen was. Ik vroeg me na afloop niet af óf, maar vooral hoevéél er in scène gezet was. De documentairemakers zijn misschien niet eens in Tsjernobyl zelf gaan filmen, maar ergens in een makkelijker deel. Ze vertellen bijna niets over mutaties in planten of dieren, of over het gevaar voor mensen, maar vallen vooral in herhaling over hoe beesten dichtbij de grond meer radioactiviteit zouden bevatten dan vogels – om daarna dan weer te beweren dat het eten daarvan dus werkt als tegengif. De laatste scène waarin de kat onderdak zou vinden bij een bewoond huis slaat letterlijk finaal de plank mis. Jammer.