Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Cartel Land

Elk jaar zorgt de drugsoorlog op de grens van Mexico en Amerika voor meer slachtoffers. De overheid is niet in staat om de veiligheid binnen het grensgebied te waarborgen en sommige inwoners zien geen andere optie dan het heft in eigen handen te nemen. Met gevaar voor eigen leven brengt documentairemmaker Matthew Heineman twee groepen in beeld die de strijd aanbinden met de drugskartels.

In Mexico zien we hoe Dr. Jose Mireles, een arts uit een kleine stad in de Mexicaanse deelstaat Michoacán met de organisatie ‘Autodefensas’ in opstand komt tegen het geweld van de Tempeliers, een drugskartel dat de regio terroriseert. Op Amerikaans grondgebied volgen we Tim “Nailer” Foley, een veteraan en ex-drugsverslaafde. In de onherbergzame woestijn van Arizona spoort hij Mexicaanse immigranten en smokkelaars op en levert ze uit aan de autoriteiten.

Naast El Doctor’ en Tim Foley volgt Matthew Heineman in de documentaire ook het drugkartel en laat zien hoe deze drie groepen proberen hun eigen opvattingen over rechtsspraak uit te voeren in een maatschappij waar de instituties hierin falen. Maar dan blijkt hoe moeilijk het onderscheid tussen goed en kwaad kan zijn wanneer je het recht in eigen hand neemt.

De documentaire was genomineerd voor de 2016 Oscars.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-03-2016. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Trailer]

With unprecedented access, CARTEL LAND is a riveting, on-the-ground look at the journeys of two modern-day vigilante groups and their shared enemy – the murderous Mexican drug cartels.

From executive producer Kathryn Bigelow (THE HURT LOCKER, ZERO DARK THIRTY), CARTEL LAND is a chilling, visceral meditation on the breakdown of order and the blurry line between good and evil. At the 2015 Sundance Film Festival, Heineman received both the Directing Award and Special Jury Award for Cinematography in the U.S. Documentary competition.

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 maart 2016