Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (21 votes cast)

Brandpunt Reporter – De ongrijpbare motorclubs

Steeds meer motorclubs worden door de overheid als crimineel bestempeld. Aanslagen, schietpartijen en bedreigingen, en in de voorbije maanden leek er in Nederland een ware bendeoorlog uit te breken. Justitie belooft de tweewieler terreur te lijf te gaan met een zero tolerance aanpak. Maar hoe succesvol is die strategie? Brandpunt Reporter onderzoekt het beleid en laat zien hoe nieuwe bendes vrij spel hebben.

Deze documentaire van Brandpunt Reporter toont ons dat het aantal vestigingen in Nederland van outlaw motorclubs enorm stijgt. En ook al boekt het Landelijk Strategisch Overleg OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs) succes tegen de motorclubs, het aantal motorclub chapters (vestigingen) stijgt nog steeds.

Brandpunt Reporter besteedt ook aandacht aan een nieuwe club: de Black Jackets, die in meerdere landen is gevestigd. Volgens de Duitse politie hebben de Black Jackets geen motoren maar wel een vergelijkbare structuur als de Hells Angels en Bandidos. Leden van de Black Jackets waren de afgelopen jaren in Duitsland bij diverse schiet- en steekpartijen betrokken. Daarbij zijn zwaargewonden en doden gevallen. In Brandpunt Reporter neemt de Nederlandse afdeling van de Black Jackets afstand van de gebeurtenissen in Duitsland. Het is voor het eerst dat de club de pers te woord staat.


Deze documentaire van Brandpunt Reporter werd oorspronkelijk uitgezonden op 18-09-2014. Meer Documentaires van Brandpunt Reporter kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Videoclip Black Jackets Holland]


[tab:Trailer]

GEEN TRAILER BESCHIKBAAR

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 oktober 2014