Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (9 votes cast)


Bezopen! De precieze effecten van alcoholgebruik

Bezopen! is een driedelige documentaireserie over jongeren en alcohol en is gebaseerd op het zeer succesvolle Noorse programma ‘Drunk’. Dit keer geen geheven wijsvingertje over wat mag en niet mag, maar nuchter wetenschappelijk onderzoek naar de precieze effecten van alcoholgebruik.

Dat je in beschonken toestand minder remmingen voelt ligt natuurlijk voor de hand, of je nu oud of jong bent. In deze documentaire-serie wordt echter ook onderzocht of je creatiever wordt, of je beter slaapt, worden gespierde mensen minder snel dronken dan dikke mensen?

In Noorwegen was de documentaireserie een daverend succes, niet in de laatste plaats vanwege de gewaagde aanpak, een combinatie van reality en wetenschappelijke onderzoeken waarbij proefpersonen daadwerkelijk in de praktijk, na het drinken van alcohol, worden getest. Sommigen zullen dit format geen documentaire noemen, maar gezien het wetenschappelijke onderzoek toch voorop staat in plaats van gewoon platvloers op de SBS6 manier dronken mensen filmen.

Deze documentaire van NTR werd oorspronkelijk uitgezonden op 15-05-2014. Meer Documentaires van NTR kunt u hier vinden..


[tab:Bezopen! Afl.1] [tab:Bezopen! Afl.2] [tab:Bezopen! Afl.3] Te bekijken vanaf 29 mei
[tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 23 mei 2014