Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

Banking on bitcoin

De documentaire ‘banking on bitcoin’ beschrijft, zoals je waarschijnlijk zelf ook al verwacht, het verhaal van bitcoin. Velen zien bitcoin als een middel van de toekomst, en daarom is het ook interessant om je eens een beetje te verdiepen in de wereld van de bitcoin. Omdat bitcoin niet zo eenvoudig is en het een interessante geschiedenis kent, besloot regisseur Christopher Cannucciari om een documentaire te maken over bitcoin. Hij regisseerde dit samen met Gavin Andresen, Michael Casy en David Chaum. De documentaire is vandaag de dag te zien op netflix.

Op 31 oktober 2008 werd er voor het eerst iets gepubliceerd over bitcoin. Bitcoin is namelijk een vorm van elektronisch geld en tegenwoordig tevens de naam van de opensourcesoftware die voor dit gebruik speciaal ontworpen is. Op deze bijzondere dag in 2008 publiceerde een cryptograaf anoniem, onder een pseudoniem van Satoshi Nakamoto, een document waarin hij de enorme impact van dit nieuwe elektronische systeem uitlegt en aan het licht brengt. Met puur en alleen de openingszin wist Satoshi de kern van zijn bitcoinsysteem uit te leggen. In het document stond namelijk het volgende: “I’ve been working on a new electronic cash system that’s fully peer-to-peer, with no trusted third party.”

Hiermee wordt bedoeld dat het elektronische geldsysteem volledig gelijkwaardig is en er geen derde partij nodig is om transacties te voldoen. Dit is een revolutionair verschil met alle voorgaande betaalmiddelen. Begin 2009 werd de bitcoin gelanceerd. Het was geen toeval dat Satoshi precies dit moment uitkoos, het dieptepunt van de financiële crisis was toen namelijk net achter de rug. De economie begon dus eindelijk weer een beetje op te klimmen, en op deze economische vooruitgang liftte de bitcoin mee. Elk jaar groeide de bitcoin en volgens vele experts is de verwachting dat de bitcoin in de toekomst het verschil gaat maken. In de documentaire krijg je veel informatie, dus voor elke nieuwsgierige is deze documentaire niet te missen. Daarnaast zorgt de afwisselende manier van filmen voor een dynamisch en interessant beeld.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 24 mei 2018