Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (10 votes cast)

The Arms Drop

In de veel geprezen documentaire The Arms Drop zien we hoe voormalige Britse wapenhandelaar en ex-huurling Peter Bleach in India wordt beschuldigd van het droppen van vier ton aan vuurwapens boven West-Bengalen om zo een burgeroorlog te starten. Wanneer een agent van de Britse inlichtingendienst voor de rechtbank een belastende verklaring aflegt wordt Peter Bleach schuldig bevonden en veroordeelt tot 8 jaar gevangenisstraf.

Ondanks dat hij veroordeeld is laat Bleach het er niet bij zitten, volgens hem heeft hij namelijk wel de wapens gedropt, maar heeft hij dit gedaan als informant van de Britse geheime dienst. Het doel was, volgens Bleach om zo het brein achter de operatie, de Deense activist Niels Holck, te betrappen. Nadat Bleach acht jaar onder erbarmelijke omstandigheden vast heeft gezeten in een Indiase gevangenis, slaagt hij er eindelijk in om zijn samenwerking met de Britse inlichtingendienst te bewijzen.

Als Bleach na acht jaar vrijkomt, begint hij zijn zoektocht naar de Britse agent die hem er in heeft geluisd. En wat was bijvoorbeeld de rol van de Britse geheime dienst MI5 en de Britse, Deense en Indiase regering? Ondanks dat het een documentaire is voelt het door de muziek, en de manier waarop de documentaire is gemonteerd aan als een spannende thriller.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 10-10-2014. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


De documentaire The Arms Drop was via Uitzending Gemist te bekijken tot 04-02-2015. Er is momenteel nog geen vervanging voor deze documentaire gevonden.

U kunt hieronder nog wel de trailer bekijken.

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt.Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt. We zijn hard op zoek naar een vervanging.docu niet beschikbaarU kunt nog wel de trailer bekijken:

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 24 januari 2015