Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Adelborsten

Gewone jongens en meisjes worden getransformeerd tot dienstbare officiers. Het idee om een documentaire over de opleiding tot marineofficier aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) te maken kreeg de filmmaker Walter Stokman tijdens het draaien voor commercials voor de marine. Adelborsten is het fraaie resultaat van zijn werk en laat je zien hoe gewone jongens en meisjes aanvallen op hun ego moeten incasseren en trotseren. We zien hoe de aspirant officieren op zeereis gaan, ook wel de adelborstenreis genoemd.

Ga mee op zeereis met de 120 aspirant marine officieren
De film is over een periode van vier maanden gemaakt op de Ms. Evertsen. Meisjes die hun hoofd laten kaalscheren, de eerste lessen marcheren, en hoe zit dat met al die rangen en standen? Jaarlijks krijgen 120 jongens en meisjes de kans deze unieke opleiding te doen en te voltooien waarna zij officier bij de marine zijn. De documentaire start met de eerste zeereis waar ook het eind van te zien is.


Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 10-06-2014. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 18 oktober 2016