Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (7 votes cast)


A Family Affair

A Family Affair was de openingsfilm van IDFA 2015. Een fascinerend familieverhaal van de filmmaker Tom Fassaert die op zijn dertigste verjaardag een mysterieuze uitnodiging ontvangt van zijn 95 jaar oude oma om haar te bezoeken in Zuid Afrika. Hij heeft haar nooit ontmoet en kent haar alleen van de negatieve verhalen die verteld zijn door zijn vader. Ze was een bekend model in de jaren ’50, versleet verschillende mannen en emigreerde van de één op de andere dag naar Zuid Afrika. Haar twee kinderen liet ze achter in een tehuis. Fassaert besluit om op de uitnodiging in te gaan en neemt zijn camera mee. Wanneer zijn oma een onverwachte bekentenis doet, wordt hij steeds meer gegrepen door zijn familiegeschiedenis.

A Family Affair is de tweede lange documentaire van Tom Fassaert. De film heeft na de Idfa van 2015 op meer dan vijftig andere festivals gedraaid. Zowel nationaal als internationaal. In Nederland werd de kristallen film status bereikt, de film bereikt meer dan 25.000 bezoekers. In 2016 won de film het gouden kalf voor de beste lange documentaire en werden er dertien awards gewonnen.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 16-11-2016. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 18 november 2016