Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (33 votes cast)

3Doc – Schorem

Geen gezeik en geen vrouwen, maar bier, scheren en snijden. De documentaire Schorem gaat over Barbiershop ‘Schorem Haarsnijder en Barbier’ waar alleen mannen mogen komen voor een knip- en scheerbuurt. De Rotterdamse barbiers Leen en Bertus zijn door hun passie voor het eeuwenoude barbiersvak onverwacht uitgegroeid tot een ware (hipster)hype, die zich niet beperkt tot de havenstad alleen.

In deze documentaire worden deze markante ambachtsmannen een jaar lang op de voet gevolgd. Hun leven in en rondom hun succesvolle barbiershop, waar mannen uit het hele land uren zitten te wachten om door hen geknipt te worden.

Deze documentaire van 3Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-01-2015. Meer Documentaires van 3Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 januari 2015
 • REDOUAN

  leuk maar vrij kinderachtige echt gedateerde coupes die niet meer in het huidige straatbeeld passen.. en zogenaamd straatjongens aannemen die gozer moest een taakstraf doen voor notabene vuurwerk HAHA sorry hoor niet serieus te nemen.. die Pelle coupe die is gladjes maar dit is toch vreselijk man wie wil er nou zo bijlopen wel knap om mensen erin mee te laten gaan en erin te laten geloven want voor een rooitje zou ik het nog niet laten knippen bij mijzelf… vast allemaal gasten achter de vuilniswagen inderdaad zonder wijf of baas want dit gaat niet werken in het dagelijksleven alternatief leuk maar tikkie triest

  • Edgje

   Jij bent die vrouw zeker die niet naar binnen mocht.
   Yooooooo Dooooeeeiiiiii

  • Chris

   Beste Redouan,

   Ik vind je mening vrij negatief. En vind het jammer dat je zo’n negatieve kijk hebt op andere groepen binnen de samenleving. (nee ik heb geen kapsel wat ergens aan de muur bij schorem hangt) Volgens mij bekijk je het volledig vanuit jou eigen kleine wereld. Heb je weleens bedacht dat ook jij tot een bepaalde subcultuur hoort binnen een groter geheel. En dat ook jij je gedraagt naar de normen en waarden binnen deze subcultuur die dus (quote Redouan) ‘iemand jou laat gleoven’. Ik vind het jammer dat jij niet in staat bent in te zien dat niet iedereen hetzelfde leuk vind. Hoe saai zou de wereld worden als iedereen dezelfde broek en trui zou dragen en hetzelfde kapsel zou hebben.

   Daarnaast vind ik het heel mooi dat schorem geloofd in mensen en kijkt naar wat zij de belangrijkste eigenschap van hun werknemers vinden, de persoonlijkheid. (niemand wordt geboren als criminineel, clown, bakker etc. dat wordt je door de keuzes die jij en je omgeving nemen) Schorem geloofd in mensen en geeft ze een kans, iets waar jij denk ik nog wat van kan leren.

  • Ro

   Je moet niet haten als je het niet snapt Redouan..

  • Arie

   Wat een onjuiste constatering. Het feit dat deze zaak het heel goed doet laat zien dat de ‘look’ die zij aanbieden juist heel erg nú is, anders zouden ze na een paar maanden failliet zijn gegaan. Wat bedoel je met ‘dit gaat niet werken in het dagelijksleven’?

   Jammer dat je niet eens de moeite neemt om je mening fatsoenlijk te formuleren. Schrijven is misschien toch wat lastig…

  • Job

   Haters blijven haten. Het is ook niet mijn style. Maar voor hun dikke prima toch?

 • Pingback: Docu-tip: niet zeiken maar scheren! - TalkiesMAN()

 • Bart

  Nu wil ik al helemaal een keer gaan,echte vakmannen!

 • Arie

  Initieel een leuk item maar dat een vrouw zonder pardon weg gestuurd wordt vind ik niet kunnen. Ik vraag me af of ze dat wettelijk gezien wel mogen (stel dat ze gewoon een van de diensten wil die ze aanbieden (‘herenkapsels’)). Erg jammer. (mannen worden volgens mij ook geen dames lingerie zaak uitgezet, bv)

  • Job

   hou nou toch op zeg. Wel eens gehoort van ladies night? Of van die discotheken waar de vrouw geen of de helft van de entree moet betalen om zo meer mannen de club binnen te lokken. Je kunt best mensen weigeren op grond van geslacht. Puur omdat iemand neit in je doelgroep past. Feministisch gezeik is het!

 • Zara

  Het is totaal niet mijn styl, maar ik vind het er heel leuk en bad ass uitzien!
  Ook leuk concept een barbershop!

  ‘Ik was voortvluchtig’, ik heb hier wel echt hard om gelachen!

 • Dan Druff

  Wat zouden de echte boekaniers uit 17de eeuw denken/zeggen als deze metromannen langs de haven zouden lopen…?

 • Danieloz

  me ex komt daar binnen en word gepaald daarow..