Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (33 votes cast)


2Doc: Waterlijken

Jaarlijks worden uit de grote rivieren die vanuit Duitsland ons land binnenstromen circa tweehonderd waterlijken geborgen. “Hoe het ruikt is niet te omschrijven, dat moet je ervaren. Het is een geur die je vervolgens altijd zal herkennen.” De mannen van de waterpolitie hijsen het lijk dat zojuist uit het water is gehaald op de brancard. Vervolgens komt er een enorme machinerie van specialisten op gang om te achterhalen wat de doodsoorzaak is, en meer nog: Wat is zijn of haar naam?

Documentairemaakster Nelleke Koop volgt de mensen die betrokken zijn bij de zoektocht naar het verhaal van een waterlijk. Het is een film over de vergankelijkheid van het leven en over de kostbaarheid van het menselijk lichaam en de menselijke identiteit.

In deze spraakmakende documentaire kijken we mee met de waterpolitie die het lichaam bergt, de technisch rechercheur die het onderzoek leidt, de schouwarts die als eerste het lichaam bekijkt, de forensisch patholoog die middels sectie op het lichaam de doodsoorzaak vaststelt en de obductie-assistenten die het lichaam verzorgen als alle onderzoeken zijn afgerond. Langzaamaan geven ze het lichaam zijn verhaal en hiermee zijn identiteit en waardigheid terug.

Waterlijken is een zeer indrukwekkende documentaire, het Nationaal Forensisch Instituut beschreef het dan ook niet voor niks als “Een uniek kijkje in het werk van een patholoog.“.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 18-03-2014. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Versie2] [tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 19 maart 2014
 • Ferry Kroon

  Gaarne de titel van de slotmuziek van waterlijken eventueel ook de zanger.

 • Louisa

  Aardige docu , maar ik wil ook graag de muziek weten op het einde

 • Niels

  titel:

  Puccini tosca act 3 – E Lucevan le stelle

  Zanger:

  Marco Armiliato

  Orkest:

  L’orchestre De La Suisse Romande & Joseph Calleja