Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

2Doc – Poetins Olympische Droom

Poetins Olympische droom’ gaat over de razendsnelle verandering van de stad, Sotsji. In februari 2014 worden hier de Olympische Winterspelen gehouden en om van dit prestige project van president Poetin een succes te maken, moet werkelijk alles en iedereen wijken.

In deze documentaire staat de verandering van nostalgisch vakantieoord Sotsji centraal, ‘het Cannes van de Sovjet Unie’, die noodzakelijk is om Rusland weer op het wereldpodium te zetten. Vladimir Poetin is bezig om van deze Spelen de duurste Spelen ooit te maken, en hiermee wil hij dan ook het visitekaartje van het nieuwe Rusland afgeven. Financiele, economische, politieke en ecologische grenzen worden doorbroken om dat te realiseren.

We volgen de cruciale momenten in het leven van onze hoofdpersonen, die allen op eigen wijze betrokken zijn bij de Olympische Spelen. Ondernemers, oligarchen, immigranten, sporters en activisten; iedereen heeft er wel iets mee te maken.

De film vertelt het ware verhaal van het huidige Rusland en in het bijzonder van de stad Sotsji op een manier die recht doet aan het land, maar tegelijkertijd ook laat zien dat deze duurste Olympische Spelen aller tijden, een nachtmerrie voor zowel mens als natuur zijn. De spelen zijn niet een symbool geworden van de vrede maar van een niets ontziende hebzucht waar ook Poetin de regie totaal over lijkt verloren te zijn.

Met ingang van 3 februari 2014 brengt Nederland 2 haar documentaires onder de titel 2Doc. Hiermee komen vertrouwde titels als VPRO Import, Holland Doc en Teledoc te vervallen. Wekelijks is er een een nieuwe documentaire primetime te zien om 21.00 uur.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 10-02-2014. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 februari 2014
  • Anoniem

    Op 8:32 komt een witte Ford Transit het beeld inrijden. Dat lijkt met hetzelfde logo als Bulstra uit Drachten. Zouden ze een bus missen? 😛